Salolainen RFID-valmistaja suunnittelee vähennyksiä

RFID-pohjaisia tiedonkeruupäätteitä ja moduuleita Salossa valmistaja Nordic ID aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut. Vähennystarve on yhdeksän henkilöä- Neuvottelut eivät koske ohjelmistokehitystä eikä uusien laitteiden elektroniikkasuunnittelua.

Nordic ID:n laitemyynti ei vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla yltänyt tavoiteltuihin myyntimääriin, joten yritys ryhtyy toimenpiteisiin kustannusrakenteen korjaamiseksi.

Yhtiö kertoi tänään aloittavansa Suomen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Vain elektroniikkasuunnittelu on neuvotteluiden ulkopuolella.

Työtehtävien muutosten lisäksi yritys arvioi henkilöstön vähentämistarpeeksi korkeintaan yhdeksän henkilöä.

Yritys teki vielä alkuvuodesta merkittäviä investointeja ja panostuksia uusien laitteiden, sovellutusten ja ohjelmistoalustan kehitykseen strategian mukaisesti.  Yritys on kasvattanut henkilökunnan määriä. Nyt yrityksen palveluksessa on noin 54 työntekijää, joista Suomessa 45.

Nordic ID tarjoaa tiedonkeruupäätteiden ja moduulien lisäksi pilvipohjaista, palveluratkaisua (PaaS, Platform as a Service) tavaravirtojen ja tuotteiden reaaliaikaiseen seurantaan ja hallintaan. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 1.4.2018 – 31.12.2018 oli 6,5 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta 80 prosenttia muodostuu viennistä.

Kuvat: Nordic ID

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta