Ohjelmoitava FPGA-ratkaisu 5G-verkkoihin

Intel on saanut toimituksiin ensimmäiset 10 nm:n prosessiin ja suunnitteluun perustuvat Agilex-FPGA-piirit. Yritys osti neljä vuotta sitten siruyritys Alteran. Uusimmat FPGA-ratkaisut sopivat esimerkiksi  5G-verkkoihin  ja  muihin uusiin tietoliikenneratkaisuihin.

Intelin uusi Agilex-piiriperhe perustuu toisen sukupolven HyperFlex-arkkitehtuuriin, joka tarjoaa valmistajan mukaan 40 prosenttia paqremman suorituskyvyn pienemmällä tehonkulutuksella verrattuna Stratix 10 FPGA -piireihin.

Agilex SoC FPGA -ratkaisuihin on mahdollista integroida myös nelinytiminen ARM Cortex-A53 -prosessori. Tuoteperhe on toteutettu Intelin uudella 10 nm:n tuotantoprosessilla ja integroitu heterogeenisella SiP-tekniikalla.

Tämä edistyneiden tekniikoiden yhdistelmä antaa Intelille mahdollisuuden integroida analogiset, muistit, mukautetut tietojenkäsittely-, mukautetut I/O- ja Intel eASIC -laattapaketit yhdeksi paketiksi yhdessä FPGA-logiikan kanssa.

Agilex on valmistajan mukaan ensimmäinen FPGA-piiri, joka tukee tulevaa Compute Express Link (CXL) -muistiliitäntää. Sen avulla se pystyy tarjoamaan välimuistin koherentin toiminnan ja pienen viiveen yhteydet Intel Xeon Scalable -prosessoreihin.

Piiriperhe tukee myös PCIe Gen 5-väylää sekä 400 gigabitin Ethernetin käyttämää 112 Gbps:n kaistakohtaista tiedonsiirtonopeutta. Muistituki kattaa muistiliitännät DDR4, tulossa oleva DDR5, HMB ja Intel Optane DC. Suunnittelutukena on Quartus Prime Design -ohjelmisto.

Ensimmäisiä uutta piiriä hyödyntäviä yrityksiä ovat Colorado Engineering, Mantaro Networks, Microsoft ja Silicom. Yritykset käyttävät Agilex FPGA -sovelluksia verkko-, 5G- ja analysointiratkaisujen kehittämiseen.

Lisää: Intel (LINKKI), Agilex-tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse FINLAND)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/