Seitsemän nanometrin EUV-piiri 5G-puhelimeen

Huawei on esitellyt uudet Mate 30 -huippumallit. Niistä 5G-versio perustuu yrityksen omaan Kirin 990-piiriin, joka valmistetaan seitsemän nanometrin uudella EUV-prosessilla. Puhelimessa on 21 antennia, joista 14 antennia 5G-osuudessa. Uutuus tukee 5G:n NSA- ja SA-tekniikoita. Android-ongelmaa pyritään taklaamaan omalla sovelluskaupalla.

Huawein Mate 30-sarjan 5G-malli on Huawein mukaan maailman ensimmäinen toisen sukupolven 5G-älypuhelin. Se saa tehonsa Kirin 990 -järjestelmäpiiristä, jossa on yrityksen itse kehittämän Da Vinci NPU -arkkitehtuuri,  ja 16-ytimisen grafiikkaprosessorin ja  kolmitasoinen energiatehokkuusarkkitehtuuri.

Huawein seitsemän nanometrin EUV -tekniikalla toteutettu Kirin 990 5G-piiri tukee 2G-, 3G- ja 4G-verkkoja sekä 5G non-standalone (NSA) ja standalone (SA) -verkkoarkkitehtuuria. Se tukee myös Dual SIM- ja Dual Standby -ominaisuuksia sekä FDD-/TDD-taajuusalueita.

Uusien 5G-ominaisuuksien lisäksi Huawei Mate 30 Pro -älypuhelimessa on neloskamera, joka sisältää 40 megapikselin kamerakennon, 40 megapikselin SuperSensing-kennon, kahdeksan megapikselin telezoomin ja 3D-syvyyskameran. Perusmallissa on kolmoiskamera ISP 5.0 kuvasignaaliprosessorilla.

Uuden sarjan 5G-mallissa on vakiomallistakin Mate 30:stä isompi akku, jonka kapasiteetti on 4500 milliampeeria. Nopeaa latausta varten on 27 watin langaton laturi ja 40 watin Huawei SuperCharge -laturi. Mate 30 Pron näyttö sisältää myös akustista teknologiaa, joka välittää äänen näytön kautta.

Hinnaksi 5G-versiolle ilmoitetaan 1199 euroa. Lopullisen myynnin aloittamista voi kuitenkin viivästyttää edelleen, että uutuudessa on vasta Android 10:n avoimen lähdekoodin versio ja EMUI 10 -käyttöliittymä. Huawei on luvannut tuoda oman Mobile Services (HMS) kautta sovelluksia, mutta saada nähdä riittääkö palvelun tarjonta edelleenkään läntisillä markkinoilla.

Lisää: Aiemmat tiedot Kirin 990-piiristä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/