Raspberry Pi-korttikoneita myyty yli 15 miljoonaa – myös teollisuuteen

Supersuosittu pienikokoista Raspberry Pi -korttitietokonetta on maailmanlaajuisesti myyty yli 15 miljoonan kappaletta, kertoo nykyisin Avnet-jakelijan omistama komponenttijakelija Farnell. Raspberry PI:tä käyttävät harrastelijoiden lisäksi ammattilaiset. Lue Uusiteknologia-lehden laaja artikkeli Raspberryn käytöstä teollisuussovelluksiin.

Raspberry Pi tietokoneita on myyty suunnittelijoille, kouluttajalle, harrastajalle ja valmistajalle vuodesta 2012 lähtien. Farnell on Raspberry Pi:n suurin maailmanlaajuinen valmistaja ja jakelija. Kaikkiaan yhtiö on myynyt 15 miljoonaa Raspberry Pi-levyä.

Jotain suosiosta kertoo, että korttia myyvät Suomessakin komponenttijakelijoiden lisäksi kulutuselektroniikkakaupat.15 miljoonan myyntimäärä tekee Raspberry Pi:stä Ison-Britannian myydyimmän tietokoneen ja historian kolmanneksi suosituimman yleiskäyttöisen tietokonejärjestelmän. Myynti kasvaa koko ajan, sillä vuoden 2012 ensijulkistuksesta helmikuuhun 2015 mennessä kortteja oli myyty jo viisi miljoonaa kappaletta

Harrastajien lisäksi  hinnan, suorituskyvyn ja helppokäyttöisyyden yhdistelmä on tehnyt Raspberrystäsuositun myös ammattimaisiin sovelluksiin. Niistä voit lukea lisää esimerkiksi Uusiteknologia-lehden 1/2019 monisivuisesta artikkelista (LINKKI). Mukana on ohjeita myös miten korttitietokone saadaan kestämään teollisuusolosuhteita.

Tarjolla on erilaisia lisäkortteja, mutta myös koteloita ja lisäsuojauksia. Farnellin oma emoyhtiö Avnet on kehittänyt myös Raspberry Pi:n tekniikkaan perustuvan Avnet Smartedge Industrial IoT Gateway -laitealustoja. Niiden  avulla suunnittelijat voivat nopeasti toteuttaa omia prototyyppejään ennen markkinoilletuontia.

Kaikki Raspberry PI-kortit 2012-2019 . Lähde: Farnell

Raspberry Pi:n uusin versio on kesäkuussa julkistama Model B. Se on lisännyt Farnellin mukaan edelleen korttisarjan myyntiä. Uusi on kolme kertaa nopeampi kuin edellinen malli, mutta lisäksi siinä on monipuolisemmat liitännät ja tarjolla useita muistivaihtoehtoja.  Kuvassa on kaikki mallit vuosilta 2012-2019.

Lisää:  Raspberry Pi (LINKKI), Farnell (LINKKI) ja Element 14 (LINKKI)