Oululaisyritykseltä integroitava RFID-moduuli – 30-vuotta mittarissa

Oululainen langattoman RFID-alan Idesco juhli 30 vuoden taivaltaan syyskuun alkupuolella. Yritys valmistaa RFID-lukijoita ja -tunnisteita, järjestelmäkontrollereita sekä RFID-lukijan sisältäviä kosketusnäyttöpäätteitä.  Tarjolla on myös sulautettujen kehittäjille pienikokoinen korttitason lukijaratkaisu.

Idesco Oy juhlii syyskuussa 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Yhtiö tunnetaan ammattilaisten keskuudessa korkean turvatason RFID-teknologiaratkaisujen pioneerina.

Tärkeimpiä asiakkaita ovat Idescon toimitusjohtaja Jari Valtosen mukaan turvallisuusalan yritykset, jotka toimittavat kulunvalvontajärjestelmiä yrityksille, vankiloille ja teollisuuteen.

’’Me vastaamme lukijalaitteen sisältä löytyvästä teknologiasta. Teemme tuotekehitysyhteistyötä yhdessä ja räätälöimme tuotteet asiakkaille’’, kertoo Valtonen.

Tämän hetken kuuma peruna RFID-teknologian saralla on turvajärjestelmien kommunikointi puhelimen Bluetooth-yhteydellä.  Käytännössä se tarkoittaa Valtosen mukaan, että lukijalaitteet voivat tunnistaa myös puhelimet.

Idescolla tätä kehitysaskelta edustavat laitteet ovat parhaillaan tuotannossa. Toinen suuntaus on pitkän matkan tunnistus ajoneuvotunnistuksessa ja logistiikassa.

’’Kun ajoneuvon tuulilasissa on RFID-tägi, voi kuljettaja ajaa portista läpi parkkialueelle pysähtymättä’’, Valtonen kertoo.

Idesco kauppaa myös sulautettua vähäkulutuksista Mifare- ja DESFire-teknologiaa hyödyntävää lukijamoduuli. 8 CD 2.0 Compact.

Integroitava kortti on kooltaan 40,9 x 39,0 miullimetriä. Kortti mahtuu helposti osaksi tilaajan omia laiteratkaisuja ja yhdistyy muuhun tekniikkaan joko kaapelilla tai liittimien kautta.

Sulautetun korttiratkaisun käyttökohteista voivat olla RFID-luettavat kuntosalilaitteet, säädettävät työpöydät tai työkoneet ja -laitteet.

Idesco on tuomassa myös uuden kulunvalvontalukija EPC 2.0 Compactin, joka pystyy lukemaan  tiedot jopa neljän metrin etäisyydeltä, mutta mahtuu silti varsin pieneen tilaan.

Lukuetäisyys riippuu tunnisteen tyypistä, lukijan ja tunnisteen paikasta sekä lukuympäristöstä. Tulevassa uutuudessa on antikollisio-ominaisuus, eli se pystyy lukemaan useita tunnisteita samanaikaisesti.

EPC 2.0 Compact lukee salauksella suojattuja EPC Gen2 v2 -tunnisteita. Se voidaan päivittää konfigurointikortilla tai järjestelmästä käsin RS-232 -yhteydellä.

Lisää: Idesco (LINKKI),  tuotetiedot 8 CD 2.0 (LINKKI) ja EPC 2.0 Compact (LINKKI)

Kuva: Idescon 8 CD 2.0 Compact Mifaren DESFire -lukijamoduuli.

Lähde: Mia Heiskanen/Editori.fi/Idesco Oy