Cyper Security Nordic 2019: Digiajan kyberturvalla on merkitystä – palkinto naisille

Helsingin messukeskuksessa on meneillään kyberturvallisuuden Cyber Security Nordic -tapahtuma. Samaan aikaan järjestetään myös Kiinteistö, Finnsec ja Avita-tapahtumat. Kaikkia niitä yhdistää entistä tiukemmin digitaalisuus ja tietoturva.

Maksullisen Cyber Security Nordic -tapahtuman pääpuhujia ovat  Bruce Schneier, Mark Galeotti, Kim Zetter, Rik Ferguson, Tom Van de Wiele ja Perttu Pölönen.

Heistä Harvardin yliopiston tutkija Bruce Schneier puhuu turvallisuudesta ja yksityisyydestä tulevaisuuden hyperverkostoituneessa maailmassa. Yhdysvaltalainen kyberasiantuntija Trend Micron tutkimusjohtaja Rik Ferguson puhuu puolestaan tekoälyn, IoT:n ja koneoppiminen kyberturvasta.

Tapahtumassa jaettiin myös Cyber Security Nordic 2019 -palkinto, jonka sai Euroopan kyberturvallisuusjärjestö ECSO:n Woman4Cyber-projekti. Palkitun hankkeen tavoitteena on lisätä kyberturvallisuusalan tunnettavuutta ja houkuttelevuutta myös naisten keskuudessa. 25 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittavat Suomen Messusäätiö, F-Secure, Insta DefSec ja STEK ry.

Tällä hetkellä naisia on teknologia-aloilla suhteellisesti vähän ja tähän raatikin toivoo muutosta. Palkinto kohdennettiin erityisesti suomalaisten ja pohjoismaalaisten naisten verkostoitumiseen kyberalalla.

Cyber Security Nordic –tapahtuman kanssa Pasilan messukeskuksessa järjestetään myös FinnSec 2019, Kiinteistö 2019- ja AVITA AudioVisual Expo -tapahtumat.
Tarjolla on seminaarien lisäksi laaja joukko kotimaisia ja ulkomaisia näytteilleasettajia.

Lisää: Messukeskus, tapahtumat (LINKKI)

TAUSTAA:ECSO:n Woman4Cyber-hanke

  • Euroopan kyberturvallisuusjärjestö ECSO julkaisi tammikuussa 2019 uuden Women4Cyber-aloitteen, jonka konkreettiset toimet keskittyvä naisjohtajien ja -asiantuntijoiden kyberturvallisuusosaamisen kasvattamiseen ja ammatillisten verkostojen rakentamiseen.
  • Euroopan on kyettävä vastaamaan yhä kovenevaan kilpailuun alan parhaista osaajista. On arvioitu, että vuoteen 2022 Euroopassa tarvitaan 350 000 uutta kyberalan asiantuntijaa ja globaalisti 1,8 miljoonaa.Aloitteen takana on vaikutusvaltaisten naisten ryhmä julkishallinnosta ja yritysmaailmasta.
  • Aloitteen suojelijana on Euroopan komission digitaloudesta ja yhteiskunnasta vastaava jäsen Mariya Gabriel. Vaikka aloitteessa korostetaankin naisia, monet toimista kohdistuvat kaikkiin ja lisäävät kybertietoutta laajasti.

Kuvituskuva: CyberSecurity Nordic 2018