TactoTek vie elektroniikkatuotannon muovimessuille

Oululainen TactoTek esittelee viikon päästä Düsseldorfin muovimessuilla valetun rakenteellisen IMSE-elektroniikan tuotantoa konevalmistaja Arburgin kanssa. Düsseldorfin K2019 on yksi merkittävin muovialan messutapahtumista.

Automatisoitu IMSE-tuotantonäytös rakentuu Arburgin sähköisen Allrounder 470A-ruiskuvalukoneen ympärille. Prosessissa käytetään moniakselista FPT-robottia, Kiki -tartunta- ja paikoitusasemaa, Motan-materiaalikuivaajaa, Dr. Eschrich -kalvonpuhdistusasemaa, MFP-kuljetinta palettiasemalla kappaleiden ja kalvon käsittelyyn, Söhner-paletteja sekä Regloplast-lämmönsäätely-yksikköä.

Düsseldorfin K 2019-messuilla  tuotettava TactoTekin IMSE-kappale sisältää valetun mikropiirin, kosketussäätimiä ja LED-valaistuksen, valettuna polykarbonaattiin edistyksellisessä muottivaluprosessissa (FIM). Valmis osa on 3,5mm paksu ja painaa vain 49 grammaa. Siinä on käytetty muun muassa DuPontin johtavia musteita ja Cypressin kosketussäätimiä.

Tactotekin tarkoituksena on valmistaa IMSE-osia messujen aikana useita tuhansia kappaleita.

Lisää: Muovialan Düsseldordin K2019-messut 16-23.10.2019  (LINKKI)

TAUSTA: Oululaisen TactoTekin patentoimassa IMSE-teknologiassa painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen rakenteen sisään, luoden ohuita, saumattomia, elektronisia ja kustannustehokkaita älykkäitä rakenteita.

Yritys lisensioi IMSE-teknologiaa valmistajille, jotka massatuottavat ja suunnittelevat osia omille asiakkailleen.

TactoTekin omistajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, Ascend Capital Partners, Faurecia Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Leaguer VC, VTT Ventures sekä yksityiset enkelisijoittajat.

Kuvat: TactoTek ja Arburg

Päivitetty 8.10.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta