Monta parasta mobiilipalveluissa – älysormuksesta IoT-ratkaisuun

Digialan yhteistyöjärjestö Digital Forum Finland palkitsi EU:n Digital Transport Days -tapahtuman yhteydessä Helsingissä monta eri alojen yritystä parhaimmista mobiilipalveluista. Voittajia olivat Oura-älysormuksen lisäksi Telian liikkuvien ajoneuvojen  IoT-ratkaisu. Tässä kaikki uusimmat voittajat ja edelliset vuosilta 2012-2018.

Parhaimman IoT-palvelun voitti Telian Connected Vehicle – tuote. Palkinnon telialaisille ojensi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (oikealla).

Vuotuiseen paras mobiilipalvelu-kilpailuun ehdotettiin yhteensä satoja ehdokkaita kuudessa eri sarjassa ja sen tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Tämän vuoden parhaimmat digipalvelut olivat Telian ja Ouran lisäksi Traficomin mobiiliajokortti, liikennepalvelu Whim sekä Muumipeli Moonin Move ja koulumaailman Wilma-yhteyspalvelu.

Esimerkiksi Telia Connected Vehicle -palvelu alusta auttaa raskaan liikenteen toimijoita vähentämään polttoaineen kulutusta.

Ratkaisuun liitetyissä rekoissa ja linja-autoissa jokaisella kuljettajalla on ohjaamossa yksi näyttö, jolta hän voi seurata reaaliaikaisesti muun muassa polttoaineen kulutusta ja saada ajoneuvoon ja ympäristöön liittyviä tietoja. Palvelua käyttävät esimerkiksi Neste, Onnibus ja Pohjolan Liikenne.

Kilapailun järjestelyistä vastasivat Digital Forum Finlandin lisäksi ITS Finland, Liikenne- ja viestintä sekä ja Työ- ja elinkeinoministeriöt. Yhteistyötahoina olivat CGI, Nokia, Sanoma, MTV, Mobiili.fi, Business Finland ja Telia.

Voittajat palkittiin tiistaina8.10.2019 Digital Transport Dayssa Finlandia-talolla. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2012 alkaen.

Lisää: Kaikki mobiilipalveluiden voittajat:  2019 (LINKKI )2018 (LINKKI), 2017 (LINKKI), 2016 (LINKKI), 2015 (LINKKI), 2014 (LINKKI), 2013 (LINKKI) ja 2012 (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta