Women in Tech keräsi 1200 osaajaa – katso videolta esitykset

Tällä viikolla on järjestettyy useita tapahtumia Women in Tech -teeman merkeissä. Viikko huipentui tänään Finlandia-talolla Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, joka keräsi 1200 osallistujaa ja huipputason naispuhujat.  Kaikki esitykset ovat katsottavissa suorana nettivideona ja myös tapahtuman jälkeen arkistovideoina.

Tämän vuoden tekniikan naisten tapahtuman teema on ilmastonmuutos ja globaalit megatrendit. Forumin pääpuhujina olivat pääosin kansainvälisissä tekniikan alan yrityksissä uraa tekeviä naisia ja muutama mieskin.

Finlandia-talon foorumissa ovat  Yahoon entinen toimitusjohtaja, LumiLabsin perustaja Marissa Mayer, Strauss Energyn omistaja Charity Wanjiku ja Sulapacin toinen perustaja Laura Tirkkonen-Rajasalo. Miesnäkökulmaa tapahtumaa toivat tilaisuutta juontaneen Andre Noel Chakerin lisäksi Koneen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin.

”Teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Alan monimuotoisuuden kasvattaminen on tärkeää, tarvitsemme teknologia-aloille lisää naisia”, sanoo Marjo Miettinen (kuvassa), yksi Women in Tech -organisaatioverkoston perustajista sekä Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja.

Taistalla on myös, että pelkästään teknologia-alueen yrityksiin tarvitaan jo vuoteen 2021 mennessä 53 000 uutta osaajaa. Heistä entistä suurempi osa on myös naisia.

”Women in Techin tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle. Verkotamme opiskelijoita ja työelämässä olevia osaajia ja tarjoamme roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaankin”, kertoo Piia Simpanen, joka on Teknologiateollisuudessa kasvuohjelmien päällikkö ja Women in Tech -organisaatioverkostotoiminnan vetäjä.

Lisää: Finlandia talon Women in Tech -tilaisuuden puheet suorana ja myöhemmin myös arkistovideona (LINKKI, youtube). Tapahtuma jatkuu tänään 11.10.2019 iltaan asti (LINKKI, ohjelma).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/