Telian avoin kuitu saa lisäpontta

Teleoperaattori Telia haluaa kiihdyttää valokuidun rankentamista pääomasijoitusyhtiö CapMan Infran kanssa. Yritykset perustuvat yhteisyrityksen, johon siirtyy Telian nykyinen Suomen Avoin Kuitu-verkkoliiketoiminta.

Pohjoismaisen pääomasijoitusyhtiö CapManin Infra-osuuden kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Telia Company tulee 40 prosentin osuudella omistajaksi perustettavaan yhtiöön. Siihen siirtyy myös noin 20 000 nykyistä kuidulla liitettyä kotitaloutta.

Telia ja CapMan Infra aikovat kiihdyttävät uuden yhtiön avulla investointeja kuitusaatavuuden rakentamiseen eri puolilla Suomea. Telia tarjoaa viestintäoperaattorin palveluita rakennettavaan kuituverkkoon.

Suunniteltujen liiketoimien toteuttaminen edellyttää asiaankuuluvia viranomaishyväksyntöjä. Telia arvioi, että yhteisyrityksen toiminta käynnistyy vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Telian Avoin Kuitu -liiketoiminta jatkuu keskeytyksettä yhteisyrityksen perustamisen käynnistyessä.

Kuva: Telia (aiemmin Sonera) yhtiöittää Avoin kuitu -toiminnan.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/