Universal Robots kimppaan suomalaisyritysten kanssa

Yhteistyörobottien (cobottien) valmistaja Universal Robots on saanut kumppanikseen jo toisen tunnetun suomalaisyrityksen. Ohjelmistokehittäjä Visual Componentsin lisäksi Mirka on tuomassa  tanskalaisyrityksen cobottivarteen soveltuvat hiomisratkaisut.

(Teknologia19 – Helsinki) Kumppanoituminen on keskeinen osa myös tanskalaisen Universal Robotsin strategiaa, jossa se avaa työkaluvalmistajille mahdollisuuden liittää omia työkalujaan robottikäsivarteen.

“Robotiikka valtaa lähivuosina monta teollisuudenalaa. Haluamme olla tässä jakelukanavassa mukana”, sanoo Mirkan liiketoimintapäällikön Mårten Eriksson.

Universal Robots jakaa omia asiakaskontaktejaan veloituksetta kumppaneidensa kanssa. Toimintamalli on herättänyt merkittävää kiinnostusta niin Suomessa kuin globaalistikin. Mirkaa ennen Universal Robots oli Suomessa yhteistyössä Visual Componentsin kanssa, joka kehittää robottien ohjelmointi- ja suunnitteluohjelmistoa.

Kumppaniohjelma UR+:sta Euroopassa vastaava Christian Fenk kertoo, että he pyrkivät kasvamaan yhdessä työkaluvalmistajien kanssa.  Yhtiöllä on nyt kaikkiaan 215 eri kumppania.

Mirka pyrkii saamaan tuotteensa Universal Robotsin sertifiointiin tämän vuoden aikana. Työkalujen myynti voisi alkaa ensi vuoden alkupuolella, mutta ensimmäisiä laitteita on jo toimitettu muutamille asiakkaille.

Erikssonin mukaan yhtiön tarkoituksena on luoda markkinoiden helppokäyttöisin ja laadukkain hiomapää coboteille. Mirkan Airoksena tunnettava hiomapää soveltuu niin kuiva- kuin märkähiontaan. Alumiinisen rungon ansiosta se kykenee suureen hiomistarkkuuteen. Hiomapää jakaa tietoa toiminnastaan, kuten kierrosluvun, lämpötilan ja virrankulutuksen.

Universal Robotsin cobotteja on enemmänkin esillä Teknologia19 -messuilla.  Useilla osastoilla on kaikkiaan kymmenen UR-robottia. Niistä uusin on UR16e-mallin, joka kykenee nostamaan aiempaa painavampia, 16 kiloa painavia kappaleita. Universal Robotsin osasto 6a98.

Lisää: Universal Robots (LINKKI), Visual Components (LINKKI) ja Mirka (LINKKI)

Kuvituskuva: Universal Robots