Langaton IoT-vesimittari – myös teollisuuteen

Oululainen Streamsave on tuonut tarjolle langattoman IoT-vesimittarin kuluttajien suihkulaitteisiin. Veden kulutusta voi seurata väriledien tai kännykän välityksellä BLE-yhteydellä. Siitä on myös kuvan teollisuuden sovelluksiin tarkoitettu malli. Lisäksi tarkoitus on kehittää mittausmoduulit muille nesteille.

Oululaisyrityksen suihkuvahti mittaa vedenkulutusta reaaliajassa ja antaa tiedon veden ja sen lämmitykseen kulutetun energian kulutuksesta. Laitteen led-valo kertoo väriä muuttamalla, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa.

Suoran palautteen lisäksi älypuhelimen sovelluksella voi seurata kulutusta, kustannuksia ja kulutuksen historiatietoja. Yhteys puhelimeen on toteutettu matalaenergian Bluetooth 4.0 eli BLE:n kautta. Tuki on Android 5.0 ja Applen iOS 7 tai uudemmile versioille.

Suihkuvahti voidaan kytkeä tavalliseen suihkun letkuliitäntään. Virtausakye on 4-15 litraa minuutilta ja painealue 0,2-2,5 bar. Lämpötila-alue on 5-50 Celsiusta.

Suihkuvahti on energiaomavarainen eli se saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä.  Laite ei tarvitse erillistä paristoa tai akkua. Siinä on myös muisti, johon kulutustiedot tallentuvat.

Tarkoitus on kehittää mittausta veden lisäksi muillekin nesteille. Laite on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Lisää: Sreamsave Oy (LINKKI)

Kuva: Teollisuussovellus.