Productronica19-messut keräsi tuotantoväen

Elektroniikkatuotanto on edelleen tärkeä osuus suomalaista elektroniikkaosaamista, vaikka suurivolyymisimmat tuotteet valmistetaankin jo muualla. Silti monet alan osaajat olivat viime viikolla Münchenissä, jossa järjestettiin alan tärkeimmät Productronica19-messut. Suomesta mukana oli neljä yritystä.

Tapahtuma keräsi saman verran eli 44 000 kävijää kuin kaksi vuotta sitten. Sen sijaan näytteilleasettajia oli enemmän. Nyt mukana oli yli 1500 näytteilleasettajaa 44 eri maasta.

Vierailijamäärissä suosituimmat maat olivat Saksan lisäksi Italia, Itävalta, Sveitsi, Ranska, Venäjä, Iso-Britannia ja Tšekki. Tapahtuma järjestetään myös Kiinassa ja Intiassa, mutta silti Münchenin Productronica kerää väkeä kaikkialta maailmassa.

Tämän vuoden messuilla oli perustana esillä kaikki uusimmat elektroniikan komponenttien  ladontakonemallit, juotoskoneet ja testerit, mutta myös puolijohdeteollisuuden tarvitsemat tuotantolaitteet ja tekniikat Semicon Europe -osuudessa.

Ladontakoneissa mukana olivat muun muassa  Fuji, ASM, Panasonic ja Yamaha sekä monet pienemmätkin merkit. Kiintoisaa oli, että messujen aikaan kerrottiin myös , että aikanaan omia ladontakoneita valmistanut Siemens ottaa käyttöön tehtaissaan Panasonicin Panasert-ladontakoneet.

Ladonta- ja juotoslinjojen lisäksi Productronica pyrki esittelemään koko elektroniikkatehtaan ja  tuotannon arvoketjun teknologioista ja komponenteista ohjelmistoihin ja palveluihin. Myös testaus- ja erityisesti piirilevylaitteiden tarkastuslaitteiden valmistajat olivat laajalti mukana.

Productronica kattoi  muiden automaatioalueen messujen tapaan myös uusimmat trendit, kuten älykkään tehtaan ja huollon. Tapahtuman seminaariannissa haettiiin myös vastauksia, kuinka elekroniikkatuotannossa voidaan soveltaa uusinta tekniikkaa maksimaalisesti. Yksi näkökulma ovat  yhteistoimintarobotit ja niitä palvelevat kuljetusvaunut.

Suomesta messuilla oli mukana Cencorp Automation , Elisan analysointiyksikkö, FocalSpec ja JOT Automation.  Ruotsista oli kahdeksan näytteilleasettajaa, joista tunnetuin konevalmistaja Mytronic. Virosta oli alan järjestön lisäksi joukko sopimusvalmistusyrityksiä sekä suomalaistaustainen Sincotron Oy.

Seuraavan kerran Productronica järjestettään Münchenissä 16.-19.11.2021. Ennen sitä vuorossa on Münchenissä Electronica2020-messut ensi vuoden marraskuussa 10.-13.11.2020.

Lisää: Productronica (LINKKI), videoita (LINKKI) ja uutuuksia (LINKKI) ja videoita (LINKKI).

Kuvat: Messe München.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/