Intialaisyritys perustaa 5G-/6G-laboratorion Suomeen

Intialainen Tech Mahdinra aikoo perustaa Suomeen 5G- ja 6G-verkkotekniikoita tutkivan innovaatiolaboratorion. Yritys on tehnyt jo aiesopimuksen Business Finlandin kanssa.  Lisäksi Oulun yliopiston 6G Flagship on sopinut yhteistyöstä intialaisen Wipron kanssa.

Suomeen perustettava Tech Mahindran 5G-6G-innovaatiolaboratorio tulisi toimimaan yhteistyöalustana myös suomalaisille avaintoimijoille, kuten korkeakouluille, tutkimuslaitoksille, valtion organisaatioille ja yrityksille.

’’Tech Mahindran päätös perustaa innovaatiolaboratorio Suomeen on hieno uutinen Suomelle ja suomalaisille yrityksille, korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille’’, toteaa Antti Aumo, Invest in Finlandin johtaja Business Finlandista.

Myös työministeri Timo Harakka uskoo, että yhteistyö on molemmille eduksi ja tuottaa hienoja mahdollisuuksia sekä Suomelle että Tech Mahindralle.

Aiesopimus allekirjoitettiin tänään Intiassa Tech Mahindran Noida-kampuksella työministeri Timo Harakan, työ-ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafssonin sekä laajan suomalaisen yritysdelegaation todistamana.

Osana yhteistyötä Tech Mahindra kehittäisi, pilotoisi ja tuottaisi digitaalisia huipputuotteita ja palveluita, jotka edistävät kasvua, tuottavuutta ja innovaatioita uuden ajan 5G- ja 6G-verkkotekniikoille.

’’Suomen teknologiaekosysteemi on yksi Euroopan edistyneimmistä. Strateginen painopiste ’tulevaisuuden teknologioiden’ luomisessa on toiminut sen kulmakivenä, ja hanke 6G-teknologian kehittämiseksi, sekä 5G-käyttötapausten jatkokehittämiseksi ovat linjassa strategiamme kanssa’’, kertoo Tech Mahindran strategia- ja kasvujohtaja Jagdish Mitra.

Suomalaistahot sopivat Intian matkallaan myös teknologiayhteistyöstä Oulun yliopiston 6G Flagship-projektista intialaisen Wipro-yhtiön kanssa. Ministeri Harakan kanssa sopimuksen allekirjoitti Oulun 6G-tutkimuksen prosessori Kari Leppänen. Se kattaa 5G/6G:n giga- ja terahertsitaajuuksilla ja optisissa yhteyksissä.

Päivitetty Oulu/6G Flagship-osuudella

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta