Oululainen kännykkätutkija sai IEEE Fellow -arvonimen

Oulun yliopiston langattoman viestinnän professori Markku Juntti on saanut merkittävän kansainvälisen ammattijärjestön huomionosoituksen. Maailman johtava teknologiaa edistävä IEEE järjestö on myöntänyt hänelle  Fellow-arvonimen.

IEEE Fellow myönnetään vain henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti. IEEE on maailman johtava teknologiakehittäjien yhdistys. Sillä on yli 400 000 jäsentä 160 maassa.

’’On suuria kunnia tulla valituksi IEEE:n Fellow-jäseneksi. Se on tiede- ja ammattiyhteisön tunnustus Oulun langattoman tekniikan tutkimukselle’’, laajentaa saajajoukkoa professori Markku Juntti.

Suuret kiitokset kuuluvat hänen mukaansa kaikille entisille ja nykyisille tohtoriopiskelijoilleni sekä tutkijatohtoreille ja muille tutkijoille, joiden kanssa olen saanut työskennellä, sekä CWC-tutkimusyksikölle kokonaisuudessaan.

’’Tunnustus motivoi CWC:tä ja 6G-lippulaivaa tulevaisuuden haasteisen ratkaisemiseen’’, Markku Juntti sanoo. Erityiskiitokset hän osoittaa Rice-yliopiston professori Behnaam Aazhangille, joka on myös Oulun yliopiston kunniatohtori ja ohjasi hänen  väitöskirjan valmistusta ja teki myös esityksen Fellow-jäseneksi nimittämisestäni.

Juntti on tällä hetkellä myös Oulun yliopiston tietotekniikan ja sähkötekniikan tiedekunnan radiotekniikan tutkimusyksikön langattoman viestinnän keskuksen (CWC) johtaja.  Hän kuulunut jo pitkään asiantuntijaryhmään Oulun langattoman viestinnän tutkimuksen kasvattamiseksi maailman huipputasolle 1990-luvulta lähtien.

Professori Juntin tutkimus on keskittynyt antenniteknologiaan ja siihen liittyvään signaalinkäsittelyyn 3G-, 4G- ja 5G-järjestelmien sovellusten kanssa. Nyt hän on mukana myös 6G-tutkimuksessa, joka on Oulussa maailman kärkeä. Oulun yliopisto on järjestämässä ensi vuodeksi jo toistamiseen 6G-kehitykseen keskittyvää kongressitapahtumaa.

Lisää: Professori Markku Juntin tiedejulkaisut (LINKKI),  IEEE Fellow -arvonimen saaneet, ei vielä loppuvuoden 2019 valintoja (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta