Technopolis luopuu kahdesta Suomen kampuksestaan

Teknologia-alan yrityksille tiloja ja palveluja tarjoava Technopolis myy Suomesta kaksi isoa kampustaan ruotsalaiselle pörssiyhtiölle. Yritys haluaa keskittyä omiin vahvuuksiin, joita ovat uuden teknologian yritykset ja niiden tilantarpeet. Myytävät kampukset sijaitsevat Oulussa ja Tampereella.

Myytävät Tampereen Mediapoliksen (33 000 m²) ja Oulun Medipoliksen (9 000 m²) kampukset erottaa muista Technopoliksen kampuksista niiden asiakasrakenne. Tampereen Mediapolis-kampuksen suurin asiakas on Yleisradio ja Oulun Medipoliksen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.
Oulun ja Tampereen tilojen ostaja on ruotsalainen pörssiyhtiö Hemfosa Fastigheter, joka on erikoistunut vuokraamaan tiloja julkiselle sektorille.

’’Monikäyttäjäympäristöt ja palvelut ovat kuitenkin keskeinen osa Technopoliksen konseptia, mikä näkyy vahvasti kaikilla muilla kampuksillamme. Kaupan myötä voimme keskittyä paremmin vahvuuksiimme”, kertoo Sami Laine, Technopoliksen väliaikainen toimitusjohtaja.

Luovutettavien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 42 000 m². Oulussa kauppaan sisältyy myös käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 9 600 m². Yritykset eivät julkista kauppahintaa.

Technopolisella on myytävät yksiköt mukaan lukien 15 kampusta, joissa toimii 1 300 asiakasyritystä ja niiden 45 000 työntekijää kuudessa maassa.