Suomalaisyritys vie koko hissialaa uuteen digimaailmaan

Kone osakeyhtiö tuo pian tarjolle maailman ensimmäisen digitaalisten hissien malliston, jossa kaikki tietoyhteydet ovat vakiona. Avointen ohjelmointirajapintojen (API) ansiosta lisälaitteiden, sovellusten ja palvelujen hallinta ja integrointi on hisseihin aiempaa helpompaa. Yritys jukisti uuden alustan alkuaan runsas vuosi sitten.

Kone lupaa mullistaa uuden DX -hissisarjan avulla koko hissien roolin tulevaisuuden älyrakennuksissa. Niissä hissi ei olisi enää vain keino liikkua kerrosten välillä vaan keskeinen, rakennukseen integroitunut alusta.

Hissien käyttäjille tämä tarkoittaa uutta kokemuksellisuutta, jossa yhdistyvät niin fyysiset laitteet kuin digitaaliset palvelut. Ne voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Koneen uudet DX-sarjan hissit ovat varusteltu sisäänrakennetuilla tietoyhteyksillä.

Tavaroiden ja henkilöiden lisäksi hissejä voivat käyttää tulevaisuudessa myös palvelurobotit. Pari vuotta sitten Aallon muotoilukurssilla kokeiltiin myös lentäviä droneja vieraiden opastajina tornitalon hisseissä.

Hissejä hankkivat voivat kehittää DX -sarjan hisseihin sovelluksia ja palveluita rakennuksen koko elinkaaren ajan. Yrityksen 24/7 Connected Servives -palvelut ja Residential Flow -ratkaisu tarjoaa turvalliset API-rajapinnat kolmansien osapuolten ratkaisuille uusien palveluiden toteuttamiseksi.

”Liiketoimintamme muuttuu merkittävästi alustalähtöisemmäksi. Se tarkoittaa tuotteiden ja palveluiden yhdistämistä rakennuksen koko elinkaaren ajan, mikä tarjoaa merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme ja laitteiden käyttäjille”, toteaa Koneen uuslaiteliiketoiminnan johtaja Tomio Pihkala.

Suomalaisyritys on solminut myös yhteistyösopimuksia lukuisten yritysten kanssa paremman käyttökokemuksen saamiseksi. Lisäksi jo kolme vuotta sitten Kone aloitti esimerkiksi yhteistyön teollisesta internetistä ja analytiikasta IBM:n kanssa,

Uudessa DX-sarjassa on digitaalisuuden lisäksi kokonaan uusi design, käytössä uusia materiaaleja, kuten tahroja ja naarmuja ehkäisevät antibakteeriset pinnat. dynaamiset näyttö-, ääni- ja valaistusvaihtoehdot, uudistavat hissin tunnelman ja sisustuksen

Uudet DX-sarjan hissit täyttävät myös vastuullisen materiaalivalikoiman, joka täyttää esimerkiksi BREAAM- ja LEED-järjestelmien vaatimukset rakennusten ympäristösertifioinnille.

Uudet hissimallit tulevat saataville Euroopassa joulukuussa 2019 ja muilla markkina-alueilla vuosien 2020–2021 aikana. Uusi DX -sarja tulee korvaamaan nykyisen hissimalliston ja entisetkin hissit voidaan päivittää uusilla DX-sarjan toiminnoilla.

Kuvat: Kone

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/