Wifiä käyttävä paikannuslaite Sigfox-verkkoon

Connected Ranger -seurantalaite on uusin lisäys Sigfox-verkkoa Suomessa operoivan Connected Finlandin valikoimiin. Wifi-verkkoa hyödyntävän laitteen avulla kaluston ja omaisuuden seuranta onnistuu helposti niin sisätiloissa kuin pitkälläkin matkalla.

Suuri osa moderneista kaluston ja omaisuuden paikannusjärjestelmistä perustuu GPS -järjestelmään, joka on tarkka, mutta energiasyöppö. Connected Finlandin Rangerin toiminta perustuu liikkeen havaitsemiseen ja Wifi -verkkojen ja niiden MAC -osoitteiden lukemiseen.  Moduulissa on kiihtyvyysanturi ja Wifi-osuus. Käyttötaajuudet ovat Sigfoxilla 868, 902  ja 920 megahertsiä.

Jos Ranger havaitsee liikettä, se aktivoituu ja skannaa ympäröivät Wifi-verkot kerran tunnissa ja lähettää tiedot kolmesta vahvimmasta MAC-osoitteesta ja RSSI -arvosta Sigfox-verkkoon. Verkon välittämät tiedot käännetään vastaamaan fyysistä paikkatietoa ratkaisun taustajärjestelmissä, kuten esimerkiksi FoxerIOTissa.

Pysyessä paikoillaan Ranger nukahtaa, joten sen takia seurantalaite ei kuluta virtaa sen paristoista.  Laitteen toiminta-ajaksi neljällä viestillä päivässä ilmoitetaan viisi vuotta. Kooltaan laite on 30 x 110 x 40 millimetriä, paino 86 grammaa paristoineen ja kiinnitettävissä erilaisiin pintamateriaaleihin. Kotelo on UV-vahvistettu polykarbonaatti ja tiiveysluokka IP67

Ranger on edullinen ja kestävä vaihtoehto esimerkiksi lähetysten seurantaan ja varastoinventaarioon Ranger on myös saanut korkeimman IP -luokituksen (IP68), joka tarkoittaa muun muassa, että laite on täysin pölytiivis ja kestää upotuksen metrin syvyyteen veteen, ilman laitteen vahingoittumista.

Lisää: Connected Finland (LINKKI) ja Ranger (LINKKI,pdf)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta