Amazon toi kvanttitietokoneet pilveen

Amazon on esitellut Braket-nimisen kvanttitiedon käsittelypalvelu, jonka avulla yrityksen AWS-pilvipalvelun asiakkaat voivat tutkia, arvioida ja testata kvanttitietojenkäsittelyä laitetoimittajien kvanttitietokoneilla omia palveluitaan ja tuotteitaan suunnitellessaan.

Amazonin tekee uuden palvelun puitteissa yhteistyötä kvanttitietokoneiden kehittäjien D-Waven, IonQ:n ja Rigettin kanssa. Se tuo pilvipalvelunsa kautta niiden laitteet asiakkaittensa saataville. Lisäksi AWS perustaa AWS Quantum Computing Center ja AWS Quantum Solutions Lab -keskukset.

Amazonin Amazon Web Services, AWS:llä on noin 165 erilaista palvelua pay-as-you-go-periaatteella esimerkiksi tietojenkäsittelystä ja tallennuksesta analytiikkaan, koneoppimiseen ja tekoälyyn sekä teollisen internetin, mobiilipalveluiden ja AR/VR-ratkaisuihin. Yrityksellä on 60 saatavuusaluetta (+ datakeskuksia) eri puolilla maailmaa.

Lisää: Amazonin AWS:n kvanttitietojen käsittelypalvelut (LINKKI)

Kuvituskuva: D-Wave

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta