Nokia vaihtaa huhtikuussa hallituksen puheenjohtajaa

Risto Siilasmaa jättää paikkansa Nokian hallituksess avuoden 2020 varsinaisessa yhtiökokouksessa. Hänen tehtäviään jatkaa Nokian johtajana  toiminut Sari Baldauf, jos yhtiökokous valitsee hänet hallituksen johtoon ensi vuoden huhtikuun yhtiökokouksessa.

Nokia julkisti tänään Risto Siilasmaan ilmoittaneen hallitukselle, että hän ei enää asetu ehdolle hallituksen jäseneksi Nokian vuoden 2020 varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.  Arkistokuva: Nokian tilaisuuden videolähetteestä.

Siilasmaa valittiin Nokian hallitukseen vuonna 2008 ja hänet nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2012. Hän toimi Nokian väliaikaisena pääjohtajana vuodesta 2013 vuoteen 2014.

”Puheenjohtajakauteni aikana olemme muuntaneet Nokian yhdeksi maailman johtavista verkkoteknologiatoimijoista”, sanoo Risto Siilasmaa.

Tämä on vaatinut hänen mukaansa useita perustavanlaatuisia strategisia askeleita mukaan lukien Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myyminen Microsoftille, NSN-verkkoliiketoiminnan täyden omistuksen hankkiminen sekä Alcatel-Lucentin hankkiminen.

”Nyt olemme jälleen uuden muutoksen keskellä, kun historiallinen siirtymä 5G:hen on toteutumassa”, jatkoi Siilasmaa.

Nokian johtajana ja hallituksessa toimiva Sari Baldauf onnittelee kuvassa Nokia Säätiön vuoden 2019 palkinnon saaneita. Kuvassa palkitut (vasemmalta) Teemu Roos ja Hanna Hagström sekä Nokia Säätiön Sari Baldauf ja Timo Ali-Vehmas. Lisää (LINKKI).

Nimitysvaliokunta ehdottaa nyt koko hallituksen kanssa varapuheenjohtaja Sari Baldaufin valintaa uudeksi puheenjohtajaksi ja hallituksen jäsenen Kari Stadighin valintaa varapuheenjohtajaksi vuoden 2020 varsinaisesta yhtiökokouksesta lähtien edellyttäen, että heidät valitaan uudelleen hallitukseen.

Baldauf oli Nokian verkkoliiketoiminnan johtaja vuosina 1998-2005 ja sitä ennen hän toimi useissa Nokian johtotehtävissä Suomessa ja Yhdysvalloissa.Hän toiminut myös Nokian varatoimitusjohtajana.

Nokian hallituksen jäsen Baldauf on ollut vuodesta 2018 alkaen ja hallituksen varapuheenjohtaja vuodesta 2019. Hän on myös Daimler AG:n hallintoneuvoston ja nimitysvaliokunnan jäsen sekä Aalto yliopiston hallituksen jäsen.

Viime vuoteen asti Baldauf oli myös Fortum Oyj:n hallituksen puheenjohtaja sekä Deutsche Telecomin hallintoneuvoston jäsen.

Nokian varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi 8.4.2020.

Kuvituskuva: UT.fi