Uusi reititinpiiri pohjustaa tulevaisuuden internet-verkkoja

Tietoliikenneyhtiö Cisco on kertonut yksityiskohtia uudesta internet-strategiastaan, joka tulee ohjaamaan yhtiön uuden tekniikan kehitystoimintaa sekä koko tietoliikennealaa seuraavat vuosikymmenet. Samalla Internetistä on tulossa koko ajan suorituskyvyltään huomattavasti tehokkaampi kuin nykyinen verkkoinfrastruktuuri.

Uuden strategian myötä Cisco luo verkkorakenteesta vahvemman, jotta tekoälyn ja lisätyn todellisuuden kaltaisia digitaalisia innovaatioita voidaan hyödyntää nykyistä laajemmin. Yhtiön mukaan uuden Internet For the Future -strategian tavoitteena on kehittää seuraavan sukupolven internet.

Ciscon uuden stategian keskiössä ovat uudet innovaatiot, joihin kuuluu uusi nopeampi piiriteknologia Cisco Silicon One. Sitä hyödynnetään jo uudessa Cisco 8000 -sarjan reititinperheessä, joka on yrityksen mukaan maailman tehokkain operaattoritason reititin.

Tulevaisuuden Internet on riippuvainen jatkuvasta kehityksestä niin siruissa kuin optisissakin ratkaisuissa. Myös silloin, kun portin nopeus on 100G – 400G ja jopa suurempi.

Samalla Cisco tuo markkinoille uusia hankintamalleja, joilla asiakkaat voivat hankkia tietoliikenneratkaisua entistä joustavammin.

’’Olemme sitoutuneet uudistamaan toimialaamme ja luomaan kokonaan uuden internetin 5G-aikakaudelle. Viimeisimmät ratkaisumme piiriteknologian, optiikan ja ohjelmistojen saralla ovat luoneet pohjan, jonka kautta asiakkaamme pysyvät teknologisen kehityksen aallonharjalla’’, Ciscon toimitusjohtaja Chuck Robbins kertoo.

Tämän työn keskiössä ovat investoinnit ja kehitystyö piiriteknologiaan, optiikkaan ja ohjelmistoihin. Ciscon tarkoitus on rakentaainternet, jossa kaikki uudet tulevaisuuden digitaaliset kokemukset ovat mahdollisia. Samalla Cisco haluaa ratkaista nykyteknologian kapasiteettiongelmat.

Ciscon verkko- ja turvallisuusjohtaja David Goecklerin mukaan investoinnit piiriteknologiaan, optiikkaan ja ohjelmistoihin mahdollistavat internetissä palveluita tarjoaville yrityksille entistä nopeamman siirtoyhteyden, jolla on myös kapasiteettia käsitellä internetkaistaa paljon kuormittavia pyyntöjä.

Seuraavan vuosikymmenen aikana yhä useammat digitaaliset kokemukset vaativat tuekseen entistä kehittyneemmän teknologian. Tekoäly, 5G, 16K-striimaus, lisätty todellisuus, IOT (Internet of Things) ja monet muut innovaatiot vaativat toimiakseen suorituskyvyn, jota nykyinen internetin infrastruktuuri ei kykene tarjoamaan.

TAUSTAA: Ciscon uuden tason reititinpiiri

Ciscon kehittämä Silicon One on valmistajan reitittimien perusta 2020-luvulla. Lähitulevaisuudessa reitittimien suorituskyky on jopa 25 terabittiä sekunnissa (Tbps).  Uusimman piiriteknologian avulla siru on sovitettu kaikille markkinoille, joilla on korkeat kapasiteettitarpeet. Jo ensimmäisen sukupolven Cisco Silicon One, Q100, yltää yrityksen mittausten mukaan yli 10 Tbps:n tehoon.