Oululaisen TactoTekin IMSE-tuotteet Kyoceran myyntiin

Japanilainen teollisuusosaaja Kyocera ja oululainen TactoTek ovat solmineet markkinointisopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda TactoTekin elektroniikan IMSE-pakkausratkaisut uusille markkinasegmenteille teollisuuteen ja autoteollisuuteen.

Kyocera ja TactoTek työskentelevät läheisessä yhteistyössä ensimmäisen yhteisen, IMSE-teknologiaan pohjautuvan projektinsa parissa. Siinä yritykset kehittävät prototyypin, jonka pohjalta voidaan arvioida niin teknisesti kuin kaupallisesti IMSE-teknologian käyttöä Kyoceran tuotteissa autoteollisuudessa ja muilla konsernin markkinoilla.

’’TactoTekin IMSE-teknologia voidaan yhdistää hyvin Kyoceran ydinosaamisalueisiin niin maantieteellisesti, tuoteryhmittäin kuin markkinoittain’’, sanoo Masafumi Ikeuchi, Kyocera-konsernin Corporate Display Groupin johtaja.

Japanilaisen teollisuuskonsernin ydinosaamiseen kuuluvat kehittyneet materiaalit, komponentit, laitteet sekä viestintälaitteiden verkot ja palvelut.

”Toimimme maailmanlaajuisesti. Suunnittelemme eri materiaaleista, komponenteista ja laiteosista räätälöityjä ratkaisuja erilaisiin laitteistoihin ja järjestelmiin’’, sanoo Kyoceran Masafumi Ikeuchi.

Kyocera tarjoaa esimerkiksi teollisuuden ja autoteollisuuden komponentteja, viestintäteollisuuden laitteita, elektronisia laitteita, ympäristö- ja energiateknologian ratkaisuja sekä kuluttajaelektroniikan tuotteita.

Tämän yhteistyösopimuksen ansiosta vahvistamme huomattavasti asemaamme niin Japanissa kuin myös maailmanlaajuisesti”, toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

TactoTekin patentoimassa IMSE-teknologiassa painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen rakenteen sisään. Näin voidaan suunnitella ja valmistaa ohuita, saumattomia, elektronisia ja kustannustehokkaita älykkäitä rakenteita. Yritys lisensoi IMSE-teknologiaa valmistajille, jotka massatuottavat ja suunnittelevat osia asiakkailleen.

TAUSTAA: TactoTekin rahoittajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, Ascend Capital Partners, Faurecia Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Leaguer VC, VTT Ventures sekä yksityiset enkelisijoittajat.

Kuvituskuva: TactoTek