Ethernet-piirit avaruuteen – kestävät säteilyä

Piirivalmistaja Microchip on julkaissut esnsimmäiset avaruusaluksiin tarkoitetut säteilyä kestävät Ethernet-lähetinvastaanottimet ja mikro-ohjaimet. Ne täydentävät yrityksen säteilysietoa ja kovetettujen piirien sarjaa, joita tarvitaan avaruusaluksissa ja satelliiteissä.

Microchip tarjoaa avaruusalusten Ethernet-verkkoihin  säteilyn kestävää VSC8541RT  Ethernet-lähetinvastaanotinta ja SAM3X8ERT-mikro-ohjainta. Niitä voidaan käyttää alusten langattomien tietoliikennelaitteiden datasiirtoon, anturiväylien ohjaukseen ja moduulien välisin yhteyksiin avaruusasemilla.

Molemmat uutuuspiirit ovat COTS-luokiteltuja. Piirejä on saatavana sekä muovisessa että keraamisessa kotelossa. VSC8541RT-lähetinvastaanotin on yksiporttinen Gigabit Ethernet -kupari PHY GMII-, RGMII-, MII- ja RMII-rajapinnoilla.

Lähetinvastaanotin piirin säteilynsietokyky on varmistettu ja dokumentoitu 78 Mev sekä 100 kiloradiin saakka. Piiristä on saatavissa myös edullisempi 100 megabitin nopeuteen rajoitettu muovi- ja keramiikkakotelossa saatava versio VSC8540RT.

SAM3X8ERT on puolestaan säteilytoleranssin omaava järjestelmäpiiri, jossa on ARM Cortex-M3 -prosessoriydin sekä Ethernet-ohjain. SAM3X8ERT-mikro-ohjain tarjoaa 100 DMIPS tehon. Piirissä on 512 kilotavin Flash-muisti, 100 kilotavun SRAM, ADC, DAC ja CAN-ohjainta Ethernet-ominaisuuksilla.

Kehittäjät voivat hyödytää VSC8541RT piirin VSC8541EV-testikortin kanssa Arduino Due-tuotteita. Atmel Studio -kehitysympäristö sopii SAM3X8ERT-prosessorin että Arduino Due-kortin ohjelmistokehitykseen.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI1) (LINKKI2) ja jakelijat (LINKKI)