Jälkiasennettava OBD2-älymoduuli autoon

Autojen elektroniikan lisääntyessä myös vanhempien autojen omistajat haluaisivat päivittää autoaan uusimmalla tekniikalla. Siksi Skoda on tuotteistanut OBD2-diagnostiikkaporttiin  sopivan italilaisen Texan moduulin kännykällä tai tabletilla operoitavan Connect-palvelunsa. 

Skodan Connect LITE -paketin avulla autovalmistajan vanhempienkin mallien käyttäjät voivat älypuhelimellaan päästä käsiksi autonsa tärkeisiin tietoihin tai saada muistutuksen lähestyvästä huollosta tai ottaa puhelun huoltopalveluun.

Asiakas tarvitsee käyttöönottamiseksi älypuhelimen lisäksi alkuaan italialaisen Texan toteuttaman DataPlug-moduulin, joka on saatavissa nyt Suomessa alkuperäisenä Skodan lisävarusteena.

Moduuli liitetään autossa olevaan OBD2-diagnostiikkaliittimeen ja ohjelmisto ladataan Androidin tai Applen sovelluskaupasta.  OBD2-liitin sijaitsee yleensä kojelaudan alla kuljettajan jalkatilassa. Moduulin hnta on 49 euroa ja ohjelmisto ilmainen.

Skodan jakama sovellus antaa palautetta esimerkiksi autoilijan ajotavasta. Ajaja voi pitää sillä myös ajopäiväkirjaa. Sovelluksessa on kahdeksan päätoimintoa, kuten oma, matkat, tilastot. haasteeni. huoltokumppani, pysäköintipaikka, tankkausseuranta ja apua-osio yhteystietoineen.

Sovelluksen omatoiminto kertoo esimerkiksi tietoja auton kunnosta, polttoainemäärästä, huoltoväleistä ja ajetuista matkoista. Ajopäiväkirja tallentaa puolestaan kaikki matkojen yksityiskohdat lähdöstä perille pdf-tulostuksineen.

Sovelluksen tilastot-toiminnolla saa kaaviot, joiden perusteella voi muuttaa ajotapojaan polttoaineen säästämiseksi.  Lisäksi haasteeni-toiminto tarjoaa uudenlaista näkökulmaa ajamiseen.

Kun asiakas hyväksyy sovelluksen haasteen, hän kerää pisteitä ja saa palkintoja sekä voi verrata tuloksiaan muihin kuljettajiin.

Uudella Skodan palvelun pysäköintipaikka-toiminto auttaa löytämään pysäköidyn auton luokse takaisin. Tankkausseuranta-toiminto helpottaa polttoaineen kuluseurannassa ja asiakas tietää myös tankkauspaikkojen tarkat sijainnit ja tankkauskustannukset.

Jos autolla joudutaan onnettomuuteen tai jos jokin auton punainen varoitusvalo syttyy, sovelluksen avulla voi ottaa yhteys yrityksen ajoturvaan. Sovellukseen tallennetaan valmiiksi jo asiakkaan ensisijaiseksi valitsema huoltokumppaniliike.

Sovellus tarjoaa myös auton polttoainetoimisen lisälämmittimen käytön mistä ja milloin vain. Koska yhteydet  tapahtuvat lähiyhteydessä Bluetoothilla, tätä varten tarvitaan autoon erillinen, datayhteydellä varustettu sekä erikseen myytävä ja asennettava yksikkö.

Lisää: Skodan Connect Lite DataPlug-moduuli (LINKKI) sekä moduulin valmistaja Texanin koko dignostiikkatuotteisto (LINKKI).