Suomalaisella IMSE-tekniikalla uudenlaista älypintaa

Oululainen Tactotek ja autoteollisuuden kehittäjä saksalainen Fischer Automotive ovat toteuttaneet IMSE-prototyypin autoelektroniikan ja älykkäiden pintojen suunnitteluun ja tehdasvalmistukseen.

Kehitetyn protolaitteen avulla voidaan havainnollistaa, esimerkiksi kuinka autojen älypintoja ja elektronisia toimintoja sisältäviä osia voidaan valmistaa massatuotantona.

Proton  pinnat ja toiminnot on valaistu ledeillä, jotka on valettu suoraan prototyypin sisään. Yksittäisten sensoreiden lisäksi prototyypissä on pyöreä säädin, jota hipaisemalla voi säätää eri toimintoja.

Säätimessä on käyttäjää opastava monikosketusominaisuus. Valaistusta on prototyypissä käytetty muotoilussa, opastuksessa ja näyttämään käyttäjälle tietoja ajoneuvon toimintojen tilasta.

Käyttöliittymässä painetut anturit, painettu piirilevy ja valaistus on integroitu ruiskuvaletun, saumattoman osan sisään, jonka paksuus on vain kolme millimetriä. .

”Prototyypin avulla voimme esitellä uudenlaisia säädinratkaisuja. Näiden toteutukseen IMSE-teknologia soveltuu erittäin hyvin”, vakuuttaa TactoTekin myyntijohtaja Sami Hyyryläinen. 

TactoTekin ratkaisussa painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit voidaan integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen rakenteen sisään. Pintaviimeistelyt vaihtelevat muovista tyylikkäisiin luonnonmateriaaleihin kuten puuhun.

Oululaisyritys  tarjoaa IMSE-teknologiaansa myös lisensioitavaksi kahtena tuotteena, joita ovat IMSE Designer -ohjelmisto IMSE-osien suunnitteluun ja IMSE Builder IMSE-osien massatuotantoon, testaukseen ja laadunvarmistukseen.

Lisää: TactoTek (LINKKI),  Fischer Automotive (LINKKI) ja aiemmat TactoTekin IMSE-uutiset (LINKKI).