Maailman pienin langaton LoRa-moduuli

Japanilainen Murata on esitellyt maailman pienimmäksi nimeämän LoRa-anturiverkon moduulin. Uutuus 1SJ on kooltaan 10 x 8 x 1,6 mm ja tukee laajasti lämpötiloja -40 asteesta +85 ºC-asteeseen. Moduuli tukee maailmanlaajuisesti yleisimpiä LoRa-verkkoja.

Muratan uusi 1SL-moduuli tukee ISM-taajuuksia 868–916 MHz, jonka ansiosta moduulia voidaan käyttää Lora-verkoissa Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa, Intiassa, Kiinassa ja laajemminkin Tyynenmeren alueella.

Uutuusmoduuli on suunniteltu toimimaan yhdellä nimellisesti 3,3 voltin jännitesyötöllä, joka voi vaihdella välillä 2,2-3,9 volttia.  Moduuli sisältää useita virrankulutuksen säästömenetelmiä.

Virransäätöominaisuudet mahdollistavat moduulin kuluttavan reaaliaikakelloa ylläpitävässä lepotilassa vain 1,3 mikroampeeria. Tämä mahdollistaa, että moduuliin perustuvat laitteet voivat toimia useita vuosia yhden akun varassa.

Moduuli sisältää Semtech SX1262 LoRa-radiopiirin, STMicroelectronicsin STM32L0-mikro-ohjaimen, radiotaajuuskytkimen, 32 MHz kideoskillaattorin (TXCO), reaaliaikakellon, 192 kilotavua Flash-muistia ja 20 kilotavua RAM-muistia.

Siinä on LoRa-tietoliikenteen lisäksi liitäntäpintoina UART / I2C / SPI / ADC / USB ja GPIO. Tarjolla on myös kehityskortti.

Lisää: Murata (LINKKI) ja 1SL:n tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) Suomessa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/