Komponenttijakelija muuttuu – yrityskauppa ja uusi vetäjä

Yleiselekroniikka laajentaa toimintaansa komponenteista konealueelle uuden pääomistaja Preaton vaikutuksesta. Yritys ostaa Preaton pääosin jo omistaman konejakelija Machinery Groupin. Samalla väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nousee Martti Yrjö-Koskinen ja aiempi vetäjä Janne Silvennoinen keskittyy yhtiön nykytoimintojen operatiiviseen johtamiseen.

Yleiselektroniikka ilmoitti helmikuun alussa ostavansa työkoneiden myyntiin ja -huoltoon liittyvän Machinery Groupin koko osakekannan 18,750 miljoonan euron käteisvastikkeella.  Ostettavan yrityksen suurin osakkeenomistaja on Preato Capital AB, joka osti viime vuonna 77,4 prosentia Yleiselektroniikka Oyj:n osakekannasta.

Yrityskaupan toteuttaminen on ehdollinen Yleiselektroniikka Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksynnälle ja yrityskaupan odotetaan toteutuvan 2.3.2020 pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.  Yrityskaupan odotetaan toteutuvan viipymättä ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.

”Hallitus on tyytyväinen muutokseen ja näkee, että Yrjö-Koskinen on oikea henkilö johtamaan konsernia tässä uudessa tilanteessa”, sanoo Yleiselektroniikka Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Moilanen.

Yleiselektroniikan nykyisten tytäryhtiöiden toimitusjohtajat raportoivat jatkossakin Janne Silvennoiselle, joka puolestaan raportoi uudessa tehtävässään Yrjö-Koskiselle.

Lisää: Aiemmat uutiset koskien Yleiselektroniikan toimintoja (LINKKI).

Taustaa: Vuonna 1911 perustettu Machinery on suomalainen teknisen tukkukaupan yhtiö, joka tarjoaa työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja. Machineryn keskeiset toimipaikat Suomessa ovat Vantaalla, Keravalla ja Tampereella, ja sillä on noin 90 työntekijää.