Kompakti robottitarttuja pienten osien käsittelyyn

Tanskalainen Onrobot laajentaa Innovatiivista Gecko Gripper -tuotevalikoimaa kompaktilla Gecko Single-Pad (SP) -tarttujalla pienikokoisten osien käsittelyyn. Uutuus pystyy tarttumaan esimerkiksi  piirilevyihin, alumiiniverkkoihin tai kannen tiivisteisiin.

Uusi tarttuja pystyy nostamaan tasaisia, sileitä, kiiltäviä ja rei’itettyjä kappaleita. Koska teknologia ei jätä jälkiä korkeakiiltoisiin pintoihin, joten puhdistusvaihe ei ole tarpeen. Gecko SP -tarttujaa on saatavilla kolmea eri kokoa; SP1, SP3 ja SP5, joiden numerot ilmentävät tarttujan hyötykuormaa kiloina.

Gecko Gripper -tarttujassa miljoonat mikrokuidut tarttuvat työkappaleen pintaan luoden vahvan van der Waalsin voiman samalla tavalla kuin gekkoliskon jalassa Tekniikka ei vaadi paineilmaa tai ulkoista virtalähdettä.

OnRobotin One-System Solution -alustan avulla uusi tarttuja voidaan lititää vähäisellä ohjelmoinnilla tai jopa täysin ilman kaikkiin tunnetuimpiin yhteistyörobottikäsivarsiiin tai lisäämään tuotannon joustavuutta kevyissä teollisuusrobottikäsivarsissa.

Lisää: Onrobot (LINKKI) ja jakelijat Suomessa (LINKKI)