Embedded World palkitsi sulautetun osaajat – Kävijöitä vain 13,800

Koronaviruksen varjossa Nürnbergissä alkanut Embedded World -messut palkitsi eilen sulautetun tekniikan osaajia. Moni yritys yritys jätti tänä vuonna väliin virusuhan takia.

Embedded Worldissa on esillä lähes 900 yritystä, mutta moni isokin komponenttijakelija kuten DigiKey, Mouser, TMS  ja Avnet jättivät tapahtuman väliin. Vuosi sitten näytteilleasettajia oli kaikkiaan 1117.

Myös sirutoimittajista ainakin Intel, Microchip, Infineon, ROHM jäivät tapahtumasta pois ja korttitoimittajista ainakin Kontron. Esillä onkin erityisesti  pieniä kortti- ja sulautetun tekniikan työkaluvalmistajia.

Yritykset ovat ilmoittaneet osallistuvansa uudelleen ensi vuoden 2021 -tapahtumaan, joka järjestetään 2.-4.3.2021.

Kävijöitä oli tänä vuonna 13,800 kun vuosi sitten määrä oli 30 895.

Edellisvuosien tapaan tapahtumassa valittiin eilen myös tärkeimmät alan osaajat. Niistä voittajaksi piiripuolella nousi  GigaDevice uudella Bumblebee-ohjainpiirillä. Se joka perustuu avoimen lähdekoodin RISC-V-arkkitehtuuriin.

GigaDevisen suoritin eroaa monista FPGA-piireille ladattavista softa-ohjaimista. Uutuus kilpailee enemmänkin ARM-pohjaisten mikro-ohjaimien kanssa.

Kehitystyökaluissa voittajaksi nousi Crank Software, joka kehittää avoimen lähdekoodin Storyboard UI – käyttöliittymäohjelmistoa. Se tarjoaa hybridi-renderointia ja pystyy hyödyntämään yhtä aikaa useita grafiikkakiihdyttimiä (3DGPU ja 2DGPU).

Tietosuojaosuuden voittaja oli NewAE Technology ChipArmour-tuotteellaan. Se on avoimen lähdekoodin kirjasto, jonka avulla voidaan kehittää vikasietoisia sulautettuja ohjelmistoratkaisuja. Lisäksi ChipArmour integroituu olemassa oleviin NewAE Technology Inc -tuotteisiin, kuten ChipWhisperer ja ChipSHOUTER.

Konenäkökatergoriassa voiton vei saksalainen DC Vision Systems. Yrityksen reaaliaikaiseen 3D-geometrian mittaamiseen tarkoitettu DC-SVP (Stereo Vision Processor) rakentuu stereokamerasta ja ohjausyksiköstä. Laitteistossa on integroitu prosessori, Linux ja FPGA-pohjainen algoritmikiihdytin.

LISÄÄ: Embedded World 2020 (LINKKI) ja sulautetun kisan kaikki voittajat yhteystietoineen (LINKKI) ja aiemmat Embedded World-uutiset (LINKKI).