Eforen uusi nimi on Enedo

Teholähdevalmistaja Efore sai uuden nimen, kun ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi tänään uuden Enedo-nimen. Viime vuoden lopulla telekommunikaatioliiketoimintansa Shenzhen Kexin Communicationille myynyt yritys keskittyy nyt teollisuuden teholähdeliiketoimintaan.

Uuden nimen turvin teollisuuden teholaitetuotteisiin ja -järjestelmiin erikoistunut Enedo on terävöittänyt strategiaansa ja tehostaa toimintamalliaan. Sen osaamisen ytimessä on yrityksen tiedotteen mukaan kyky muuntaa sähköä erilaisiin käyttötarpeisiin ja tehdä sähkövirrasta luotettavampaa, turvallisempaa ja energiatehokkaampaa.

’’Meidän erityisosaamistamme on tuoda ratkaisuja kriittisten prosessien automaation ohjaukseen, erityisen korkeaa toimintavarmuutta vaativiin laitteisiin ja kohteisiin sekä esimerkiksi vaativiin ledi-valaistuskohteisiin”, Enedon toimitusjohtaja Vesa Leino sanoo.

Uuden nimen saaneen yrityksen päämarkkina-alueita ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Enedo-nimi juontaa juurensa energiasta ja vahvasta tekemisen kulttuurista. Yhtiön logon punainen tunnusosa kuvaa sähkön muuntautumista. Nimi muutettiin, koska Efore nimi siirtyi uudelle omistajalle telekommunikaatioliiketoiminnan myynnin myötä.

Jo aiemmin tietoliikenteen teholähdeosuuden kauppaa yritys oli laajentunut teollisuuden teholähderatkaisuihin. Vuonna 2013 oli ostettu ROAL Electronics ja PowerNet International kaksi vuotta sitten.

Enedon tarjonta jakautuu kolmeen tuotekategoriaan: tehojärjestelmät (power systems), lediohjaimet (led drivers) ja teholähteet (power supplies).

Viime vuonna Enedo-toimintojen liikevaihto oli 43,3 milj. euroa ja henkilöstöä 394 henkilöstöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Suomessa ja emoyhtiö on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Yrityksen päätoiminnot sijaitsevat Suomessa, Italiassa, Tunisiassa ja Yhdysvalloissa.

Lisää: Enedo (LINKKI) ja aiemmat Eforea käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä

TAUSTAA: Teholaitemarkkinoiden globaalin markkinapotentiaalin arvioidaan olevan jo 25 miljardia dollaria Tästä Enedo keskittyy ennen kaikkea ledi-, teollisuus- ja terveydenhuoltomarkkinaan, joiden osuus on noin 10 miljardia dollaria. Markkinan on arvioitu kasvavan vuosittain 5,6 prosenttia seuraavan kahden vuoden ajan.  Lähde: Micro-Tech Consultants, Global Switching Power Supply Industry and HIS Markit Ac-DC & DC-DC Merchant Market & External power Adpaters report 2018

Kuvituskuva: Efore