Uusi PUF-avain suojaa mikro-ohjaimen

Aivan kaikki mikro-ohjainvalmistajat eivät jääneet pois Nürnbergin Embedded World -tapahtumasta. Esimerkiksi Maxim Integrated julkisti tapahtumassa uuteen PUF-avaimeen perustuvan MAX3250-ChipDNA-mikro-ohjaimen, joka soveltuu esimerkiksi terveyslaitteiden suojaamiseen.

Nürnbergissä esitelty Maximin MAX32520 ChipDNA on varustettu uusilla tietoturvaominaisuuksilla ja perustuu ARM:n 120 megahertsin Secure Cortex-M4-mikro-ohjaimeen. Ohjaimen DeepCover-ominaisuudet tarjoavat laitteistopohjaisen satunnaislukugeneraattorin sekä laitteistokiihdytyksen useille salausalgoritmeille (AES-256, ECDSA P-521 ja SHA-512).

Uusi MAX3250 on valmistajan mukaan ensimmäinen suojattu mikro-ohjain, jossa on sisään rakennettu fyysisesti kopioimaton ja väärentämätön avainteknologia (PUF). Se mahdollistaa markkinoiden turvallisimpien IoT-laitteiden toteuttamisen kustannustehokkaasti.

Uuden ohjainpiirin kehityskortti

Uutuusohjaimessa voi olla useita eri suojaustasoja. Sen avulla voidaan toteuttaa turvallinen käynnistys sekä luotettu juuritaso esimerkiksi terveydenhuolto-, teollisuus- ja tietokonejärjestelmien suojaamiseksi.

ChipDNA PUF -piirien luomat salaiset avaimet ovat Maximin mukaan erittäin kestäviä fyysisille hyökkäyksille, varmistaen, että tiedot ja järjestelmät suojaavat avaimet ovat hyökkääjien ulottumattomissa.

PUF:n avulla voidaan suojata flash-muistipiiriin tallennettuja tietoja vahvalla salausavaimella. Piirissä voi olla maksimissaan kaksi megatavua suojattua muistia. Sen fyysinen turvallisuus eliminoi myös tarpeen hävittää aktiivisesti salaiset avainmateriaalit tietoturvahyökkäyksen tiimmellyksessä.

Lisää: Maxim Integrated (LINKKI), tuotetieto MAX43520 (LINKKI), PUF-teknologia (LINKKI, pdf), MAX32520-KIT#-kehityskortti (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)