Lundmark palaa Nokiaan – Surin aika loppuu

Nokia vaihtaa vetäjää kun Rajeev Suri jättää tehtävänsä elokuun lopulla Nokiassa. Yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi syyskuun alusta on valittu Nokian johdossa aiemmin toiminut Pekka Lundmark. Nykyisin hän on Fortumin toimisjohtaja. Suri jää silti vuoteen 2021 yhtiön neuvonantajaksi.

hallitus on nimittänyt Fortumin nykyisen toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin uudeksi Nokian toimitusjohtajaksi. Ennen Fortumia Lundmark oli Konecranesin johdossa ja vuosina 1990-2000 Nokian johtajana muun muassa verkkopuolen strategia- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana.

Lundmark valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta. Hänen toimipaikkansa tulee olemaan Espoossa. Nyt sivuun astuva intialaistaustainen Rajeev Suri toimi yli kymmenen vuotta Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana. Suri jatkaa edelleen Nokian hallituksen neuvonantajana 1.1.2021 asti.

Suri oli jo aiemmin antanut yhtiön hallituksen ymmärtää, että hän harkitsee tehtävänsä jättämistä jossain vaiheessa. Prosessi kulminoitui tänään 2.3.2020, kun Nokian hallitus päätti Lundmarkin nimityksestä. Samalla Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kiitteli Suria sitoutumisesta Nokian kehiialaisille. Tiedän, että aivan kuten minäkin, Rajeev tulee aina olemaan nokialainen’’, Siilasmaa sanoo tiedotteessa.

Siilasmaa on itsekin jäämässä pois seuraavassa yhtiökokouksessa, jossa Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi valittanee entinen Nokian verkkoryhmää vetänyt Sari Baldauf.

Kuva: Fortum