Litiumioni-UPS tuo turvaa IOT- ja reunalaskentaan

Schneider Electric on esitellyt Smart-UPS-laitteen APC Smart-UPS SCL500:n, jossa on litiumioniakku. Uuutus soveltuu käytettäväksi esimerkiksi IoT- ja Edge-Computing-ratkaisujen turvaamiseen erilaisissa laiteympäristöissä. Tarjolla on myös muita tehoversioita.

Schneider Electricin uudet litiumioniakkuihin perustuvat UPS-versiot sopivat hyvin esimerkiksi uudenlaisiin reunalaskennan edge computing -sovelluksiin. Uuden mallit ovat matalia, kevyitä ja pilvipalvelun kautta valvottavia.

Litiumioniakuilla voidaan säästää yrityksen mukaan jopa puolet perinteisistä VRLA-lyijyakkuihin perustuviin ratkaisuihin verrattuna. Ne kestävät suurempia lämpötilan vaihteluja ja toimivat tehokkaasti jopa 40 °C:n lämpötilassa, joten joissain järjestelmissä ei tarvita lainkaan lisäjäähdytystä.

Litium-ioniakut ovat valmistajan mukaan myös kevyempiä ja pienempiä kuin vastaavat VRLA-akut, joten niitä on helpompi käsitellä ja asentaa, ja niiden lataus-/purkamissyklien hyötysuhde on parempi.

Uuteen APC Smart-UPS -mallistoon kuuluvat 500, 750, 1000 ja 1500 VA:n mallit. Lisävarusteita ovat 1U-koon kehikko/torni/seinäkiinnitys (500 VA) sekä 2U- ja 3U-koon kehikkoasennus (750, 1000, 1500 VA). Niillä on elektroniikan ja akut kattava täydellinen viiden vuoden takuu.

Lyhyytensä ja kompaktin kokonsa ansiosta uudet APC Smart-UPS -laitteet sopivat ahtaisiin tiloihin. APC:n erikoistyökalun avulla ratkaisut voidaan myös kustomoida teho-, jäähdytys-, kotelointi- ja hallintalisäyksillä. Esimerkiksi jokaisessa mallissa on valmiina mahdollisuus pilvipalvelun kautta tapahtuvaan etähallintaan ja ilman valvontaa tehtävää sammutusta varten.

Lisää: Schneider Electric (LINKKI)