5G-ohjauksella pian lumisotaa

Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen. Uusi verkko pääsee pian tositoimiin, kun kännykkävalmistaja OnePlus ja Elisa järjestävät Rukalla robottien lumisotaturnauksen 10.-12.3.2020. Kyse on markkinointitempauksesta, jolla halutaan nostaa 5G-verkon tunnettuutta suuren yleisön keskuudessa.

Kuusamon kisassa robotteja ohjataan Elisan mukaan 5G-verkon yli ja kisaan robottilumisodan voitosta voi osallistua nettisivun kautta virtuaalisesti mistä tahansa. Tapahtuman videosivulta voi tutustua tarkemmin maailman ensimmäisiin 5G-käyttöisiin, lumipalloja ampuviin robotteihin.

Elisan Kuusamon 5G-verkko kattaa nyt Rukan kylän ja matkailukeskuksen ja eturinteiden alueen, jossa sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista.  Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli.

Lisää: Elisan ja Oneplussan robottilumisota ja ennakkovideo (LINKKI) sekä videostream 9.3.2020 klo 14.00 (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock