Nokian uusimmat vähennykset pääosin Espoosta

Nokia vähentää tammikuussa aloitettujen yt-neuvotteluiden jälkeen Suomen eri yksiköistä 148 työtehtävää, joskin suurin vaikutus kohdistuu Espooseen. Yhtiön 5G-tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät kuulu vähennysten piiriin.

Nokia julkisti tammikuussa suunnittelevansa lisätoimenpiteitä kustannusrakenteensa keventämiseksi. Suunnitellut muutostoimet liittyivät jo Nokian 25.10.2018 julkistamaan ja 24.10.2019 päivittämään uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaan.

Alustavasti arvioitiin toimien johtavan noin 180 työpaikan vähennykseen Suomessa vuonna 2020. Henkilöstövähennykset koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, mutta eivät Oulun 5G- ja tukiasematuotantoa.

Nokia tarjoaa vähennysten kohteeksi joutuville mahdollisuuden osallistua Bridge-tukiohjelmaan, jonka avulla pyritään löytämään uusia mahdollisuuksia joko Nokian sisällä, yhtiön ulkopuolella tai esimerkiksi yrittäjyyden parissa.

Kuvituskuva: Nokia