Koululaisille kerätään kannettavia tietokoneita

Kaikille kone -kampanja haastaa suomalaisyritykset lahjoittamaan tarpeettomia tietokoneitaan koululaisille etäopiskeluun. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tavoitteena on lahjoittaa kannettava tietokone 1000:lle ensisijaisesti 1.−9.-luokkalaiselle oppilaalle.

Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat saattavat olla ilman tietokonetta tällä hetkellä. Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön.

Yritysten lahjoittamat laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä ensin 3 Step IT:lle tietoturvattavaksi ja edelleen ALSO Finlandille ohjelmistolisenssien asentamiseksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät Elisan lahjoittamien laajakaistaliittymien kera perusopetuksen järjestäjille.

Hankkeita koordinoivat Kuntaliitto ja Opetushallitus. Lisäksi Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

TAUSTAA: Kaikille kone -kampanja käynnistyi alun perin vuonna 2015 tavoitteena lahjoittaa tietokoneita oppilaiden käyttöön. Nykyisessä etäopiskelun tilanteessa kampanja laajentui ja mukana ovat 3 Step IT , ALSO Finland, Avalon, CGI, DB Schenker, Elisa, Kotimaanapu, Kuntaliitto, Microsoft , Opetushallitus ja Posti. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lisäksi Tukikummit tukee kampanjaa.

Lisää: Kaikille kone -hanke (LINKKI)

Kuvituskuva: Hewlett Packard