Ylen HD-lähetykset Digitan UHF-verkkoon

Ylen teräväpiirtoiset  kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Teema & Fem HD siirtyvät Digitan UHF-verkkoon. Digitan verkko kattaa jo alusta lähtien 90 prosenttia väestöstä. Vastaanotto vaatii uudenlaisen DVB-T2-tyyppisen televisiovastaanottimen tai digisovittimen. Katso tästä uudet kanavapaikat televisioosi.

Aikaisemmin DNA:n VHF-antenniverkon jakelun piirissä olleet Ylen HD-muotoiset tv-lähetykset siirtyvät Digitan UHF-antenniverkoon huomenna tiistaina 31.3.2020 aamupäivän aikana.

Käynnistystyöt voivat aiheuttaa lyhyen n. 15 minuutin mittaisen katkoksen Yle HD-muotoisten kanavien lähetyksessä, mikäli Ylen HD-muotoisia kanavia on vastaanotettu aiemmin VHF-verkon kautta.

Digitan verkon seuraaminen vaatii nyt UHF-antennin. Ylen HD-kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Teema & Fem HD näkyvät Digitan antenniverkossa kanavapaikoilla 21, 22 ja 25.

DVBT2 Televisio Samsungilta. toimiikotelevisiosi.fi
Kuva: Samsung

Mikäli kanavat eivät näy siirtymän jälkeen automaattisesti, vastaanotin saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun tai tehdasasetusten palauttamisen.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa ja televisiossa on Antenna Ready HD -valmius, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun lähettimet on käynnistetty alueella.

Yhteisantennikiinteistöissä voi olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin Ylen HD-kanavien vastaanottamiseksi.

Lisää: HD-vastaanotto (LINKKI) ja kanavan viritys (LINKKI), lähettimien kattavuus (LINKKI, karttapalvelu) sekä aiemmat HD-tekniikkaa käsittelevät artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Digita

Päivitetty 31.3.2020:  Digita on saanut valmiiksi HD-verkon käynnistykseen liittyvät muutostyöt. Työt sujuivat ongelmitta ja Digitan HD-verkko kattaa nyt 90 prosenttia väestöstä. Digita kertoo jatkavansa myös HD-verkon rakentamista ja Ylen HD-muotoisten kanavien näkyvyys laajenee 1.6.2020 koko maahan.

Päivitetty 6.5.2020: Kaikki Ylen HD-muotoiset tv-kanavat ovat vastaanotettavissa Digitan kaikilta 40 päälähetinasemalta, kun lähetykset käynnistettiin Pellonkin päälähetinasemalta tiistaina 5.5.2020. Täytelähettimistä 52 kappaletta on jo HD-valmiudessa ja loput täytelähetinasemat valmistuvat toukokuun 2020 aikana.