Neliytimiset COM Express-kortit rankkoihin olosuhteisiin

Sulautettujen korttien valmistaja Congatec on julkistanut AMD:n Ryzen Embedded V1000 -sarjan V1404I-prosessorilla varustetut conga-TR4 COM Express Type 6 -korttimoduulit. Uudet Com Express-kortit ovat suunniteltu toimimaan lämpötila-alueelle -40 … +85 ° C. Uutuudet soveltuvat teollisuussovellusten lisäksi tietoliikenteen Edge- ja 5G-ratkaisuihin.

Congatecin. conga-TR4 COM Express Type 6 -moduuli tarjoaa neljä prosessoriydintä. jotka voivat ajaa kahdeksaa eri säiettä. Grafiikasta huolehtii kahdeksan GPU-ydintä. Kortin suorittimien maksimikellotaajuus riippuu ympäristöolosuhteista. Ne ovat 1,6 – 2,8 gigahertsiä kylmässä ja 2,0-3,6 normaaliolosuhteissa.  Moduulin tehonkulutus TDP on skaalattavissa 12 ja 25 watin väliltä.

Kortti on saatavana valmiiksi vanhennettuna ja lämpörasitustestattuna. conga-TR4-moduulin avulla voidaan rakentaa passiivijäähdytteisiä 4K-tarkkuuden tarjoavia UHD-grafiikkaa tuottavia järjestelmiä.  Se tukee jopa neljän 4K-näytön kytkemistä Displayportin kautta. Kortin integroitu videomoottori mahdollistaa HEVC (H.265) -videon laitteistokiihdytetyn suoratoiston.

Kortilla on myös laajan tuen USB-C-toteutus, jossa on mukana USB 3.1 Gen 2 nopeudella 10 Gbit/s, Power Delivery ja DisplayPort 1.4. Toteutus mahdollistaa esimerkiksi ulkoisten kosketusnäyttöjen kytkemiseksi yhdellä kaapelilla.

Turvallisuuskriittisissä sovelluksissa integroitu AMD Secure Processor auttaa laitteistokiihdytettyjen RSA-, SHA- ja AES-salausten ja salauksen purkamisessa. Tuettuihin käyttöjärjestelmiin kuuluvat Linux, Yocto 2.0 ja Windows 10 tai Windows 7.

Kortille sopivia kohteita ovat ovat reunalaskenta, tekoäly, kuvankäsittely, ajoneuvotietokoneet, autonomiset ajoneuvot, junat. öljy- ja kaasuteollisuuden laitteet, videovalvonta ja myös uudenlaiset 5G-tukiasemat.

Lisää: Congatec (LINKKI), conga-TR4-tuotetieto (LINKKI), myyntitoimistot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).