Elisa laajensi LTE-M-verkon koko Suomeen

Elisa on laajentanut esineiden internetin LTE-M-verkon kattavuuden koko Suomeen. Jo parin vuoden ajan Elisalla on ollut tarjota NB-IoT-yhteydet kaikkialle Suomeen. Nyt Elisan LTE-M-peitosta tuli valtakunnallinen tässä kuussa.

LTE-E ja NB-IoT ovat esineiden internetiä (IoT) varten kehitettyjä uusia teknologioita. Ne täyttävät 5G:n massiivisen IoT:n vaatimukset, mutta toimivat myös 4G-verkossa.  Niiden avulla voidaan liittää kymmeniä kertoja enemmän laitteita kuin aiemmilla IoT-teknologioilla.

” NB-IoT- ja LTE-M-teknologioiden kuuluvuusominaisuudet ovat huippuluokkaa’’, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Eetu Prieur. Tämä mahdollistaa hänen mukaansa IoT-ratkaisut aiempaa haastavimmissakin ympäristöissä, kuten kellareissa tai maan alla”,

Lisäksi NB-IoT- ja LTE-M-teknologioiden mittaaminen onnistuu helposti uudella testerillä, joka kertoo teknologioiden kuuluvuuden laadun ja viiveen pituuden. Näin voidaan selvittää verkon taso ennen varsinaisten IoT-laitteiden hankintaa ja asennusta.

IoT-ratkaisujen avulla voidaan mitata ja monitoroida esineitä ja laitteita. Sovelluskohteita löytyy lähes kaikilta toimialoilta, muun muassa teollisuudesta, logistiikasta, terveydenhuollosta ja kaupan alalta. Esimerkiksi Loiste Energia hyödyntää Elisan NB-IoT-verkkoa sähkömittarien etäluennassa ja sähköjen kytkennässä eri puolilla Kainuuta.

Lisää: LTE-M- (LINKKI) ja NB-IoT-aiheisia (LINKKI) uutisia Uusiteknologia.fi:ssä