Nopeasti käyttöönotettava laitekehikko

Rittal on julkaissut uuden modulaarisen VX IT -kehikkojärjestelmän, jonka avulla kokonaisuuden voi koota valmistajan mukaan nopeammin kuin koskaan aiemmin. Tarjolla on yksittäisestä laitekehikosta laajoihin datakeskuskokonaisuuksiin ja suunnitteluun nettipohjainen valintatyökalu.

Rittal VX IT on palvelimille ja verkkolaitteille suunnattu uuden sukupolven IT-kehikkoratkaisu, jossa halutun järjestelmän voi suunnitella nopeasti selainkäyttöisen verkkotyökalun avulla.

Verkkotyökalu (kuvassa) opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta komponenttien valinnassa ja varmistaa kokoonpanon toimivuuden. Sen avulla ostaja saa käyttöönsä  laitekaapin 3D-mallin, joka sisältää kaikki kokoonpanon komponentit.

Verkkotyökalulla valittujen VX IT -kokoonpanojen komponentit on testattu ja sertifioitu kansainvälisten standardien, kuten UL 2416, IEC 60950 ja IEC 62368, mukaisesti.

VX IT-kehikoiden koko vaihtelee välillä 15U – 52U. Ratkaisu soveltuu muun muassa verkkojen Edge-reunajärjestelmiin, yritysten datakeskuksiin, IT-kontteihin, laitetiladatakeskuksiin sekä suuriin hyperscale-datakeskuksiin.

VX IT on yhteensopiva Rittalin nykyistehn RiMatrix -tuotteiden sekä niidne komponentteja käyttävien järjestelmien kanssa. Uusilla kehikoilla voidaan  korvata yksittäisiä komponentteja laajoissa datakeskuksissa sitä mukaa kun datakeskusta laajennetaan tai uusitaan. Esimerkiksi nykyisiä RiMatrix-kokoonpanoja voi laajentaa VX IT -ratkaisulla.

Tarjolla on  useita eri ovi- ja sivuseinävaihtoehtoja sekä erilaisia pohja- ja kattolevyratkaisuja. Muita lisävarusteita ovat laitteen tilan osoittava ledinauhanäyttö, kaapelointia helpottavat apuvälineet, monitorointi- ja virranhallintaratkaisut sekä sisätiloihin asennettavat PDU-, UPS-, jäähdytys- ja monitorointiratkaisut. Valikoiman täydentävät palovaroitin- ja sammutusmoduulit.

Uusi VXI IT voidaan asentaa käytännössä ilman työkaluja. Kaikki paneelit kiinnitetään  itsestään kiinnittyvien kiinnikkeiden ja kohdistimien avulla.  Myös lisävarusteena saatavat pystysuuntaisesti aukeavat sivuseinä helpottavat asennus- ja huoltotöitä. Sivuseinät kiinnittyvät yksinkertaisilla saranoilla, joten ne aukeavat kuin ovet, mutta ovat helposti poistettavissa. Myös vaakasuunnassa jaettuja sivuseiniä on saatavilla. Ne voivat olla hyödylliset esimerkiksi palvelinkoneille tehtävissä toimenpiteissä.

VX IT:stä on tarjolla kaksi versiota, joista VX IT standard sallii 1 500 kg:n ja VX IT dynamic 1800 kg:n staattisen kuorman.  Uuden 19-tuumaisen runkorakenteen ansiosta se on Rittalin mukaan vakaampi kuin aiemmat räkkijärjestelmät. Kehikoiden kuormitettavuus on varmistettu Rittalin sisäisten testien lisäksi Underwriters Laboratories (UL) -yhtiön ulkoisella sertifikaatilla.

Lisää: Rittal (LINKKI) ja VX IT -tuotetiedot ja valintatyökalu (LINKKI)