Tämä BLE-paikannin selvittää korona-altistuksen työpaikoilla

Suomalainen Kaltio Technologies on kehittänyt ratkaisun, jonka avulla työterveyshuolto voi selvittää koronaan työpaikalla altistuneet. Moduuli perustuu Bluetooth Low Energy -teknologiaan. Yritys on käyttänyt jo samaa tekniikkaa   sisätilapaikannusratkaisuissaan jo vuosien ajan.

Kaltiot Contact Tracker -sovellus tallentaa työntekijöiden mukana kulkevien BLE-anturimoduulien avulla heidän kontaktinsa työpäivän aikana. Sovelluksen käyttö perustuu yrityksen ja henkilöstöedustajien sopimukseen työntekijöiden seuraamisesta. Palvelua voi käyttää niin, että tallennettuja tietoja hyödynnetään ainoastaan, jos tautitapauksia ilmenee.

Jos työyhteisössä ilmenee tartunta, voidaan tallentuneiden tietojen avulla selvittää ketkä ovat mahdollisena altistuspäivänä olleet sairastuneen henkilön kanssa lähikontaktissa. Vaihtoehtoisesti yritys voi sopia seuraavansa kontaktitietoja laajemmin työturvallisuuden kehittämiseksi koronatilanteessa.

Kertyvästä tiedosta ilmenee, millaisissa tilanteissa turvaväli ei toteudu tai lähikontaktin kesto ylittää turvallisen rajan. Tiedot on mahdollista kerätä anonyymisti ja yhdistää henkilöihin vain, jos tartuntoja ilmenee. Sovellusta voidaan käyttää yrityksen tiloissa myös alihankkijoiden, vierailijoiden ja potilaiden lähikontaktien seuraamiseen. Sovellusta on jo pilotoitu Caritaksen palvelukodissa Kempeleessä.

Kaltiot Contact Tracker  perustuu BLE- eli Bluetooth Low Energy -teknologiaan. Antureiden keräämät tiedot tallentuvat Kaltiot Smart Tracker -matkapuhelinsovellukseen, josta ne ladataan päivittäin pilvipalveluun.

Lisää: Kaltiot Technologies Oy  (LINKKI)