Omat tehomoduulit tekoälysuorittimille

Amerikkalainen Vicor on julkaissut 48 voltin ChiP-set-tehomoduulit, joita voidaan hyödyntää paljon syöttötehoa tarvitsevien tekoälysuorittimien ja kiihdytinpiirien yhteydessä. Moduulit voidaan sijoittaa suoritinpiirien lähelle, jonka ansiosta tehonsyötön hyötysuhde paranee.

Vicorin moduuliperhe koostuu ohjausyksiköstä MCD4609 ja kahdesta jännitteenalennusyksiköstä  MCM4609, joka alentaa 48 voltin jännitteen prosessoripiirille sopivaan arvoon.

Kaksi MCM4609-modulia voivat syöttää yhteensä 650 ampeeria jatkuvaa virtaa ja 1200 ampeerin virtahuippuja. Virta syötetään prosessorille pinoon sisältyvän kondensaattoriverkon kautta.

Syöttämällä virtaa suoran 48 voltin jännitekiskosta voidaan tehonsyötön häviöitä edelleen pienentää ja päästään jopa 2A/mm2:n virtatiheyteen.

Moduulit ovat kooltaan 45,7 x 8,6 x 3,2 mm. Nistä Chip-set 4609-moduulit ovat jo tuotannossa ja tuotekehitykseen on tarjolla myös Hydra II -kokeilukortti.

Chip-set 4609-modulit tarjoavat vaihtoehtoja tehomoduulien hyödyntämiseen vaakasuuntaisen tehonsyötön (Lateral Power Delivery, LPD) -ratkaisuille.

Vieläkin suurempia virtatiheyksiä saadaan pystysuuntaisen tehonsyötön (Vertical Power Delivery, VPD) ratkaisuilla, joissa jännitemuuntimet sijoitetaan pystysuuntaisena pinona suoraan prosessori- tai ASIC-piirin alle.

Lisää: Vicor (LINKKI), ChipP 4609-tiedot (LINKKI) ja yhteydet/jakelijat (LINKKI)