Suomalainen UWB-paikannusyritys sai siemenrahoituksen

Ultrawide band -paikannustekniikkaa kehittävän Iiwari Technology on saanut 1,5 miljoonan euron siemenrahoituskierroksen Voima Venturesilta ja kansainvälisiltä enkelisijoittajilta Yhdysvalloista sekä Britanniasta. Yritys aikoo kiihdyttää uuden paikannusteknologiansa kaupallistamista.

Kajaanissa toimivan Iiwari Technologym tuote perustuu yhtiön perustajatiimin Ultrawide band -teknologian tutkimustyöhön Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy:ssa.  Yritys on hankkinut VTT:ltä toimintaansa varten myös keskeiset patentit.

’’Tämä rahoituskierros mahdollistaa Iiwarille seuraavan suuren askeleen ja kansainvälistymisen sekä olemassaolevien että uusien yhteistyökumppaneiden kanssa,” sanoo Ville Kolehmainen, perustaja ja Iiwari Tracking Solutions Oy:n toimitusjohtaja.

Iiwarin UWB:hen perustuva paikannusteknologia on hänen mukaansa mukaan tarkempi sekä huomattavasti kustannustehokkaampi kuin kilpailevat teknologiat kuten Wifi tai Bluetooth. Tämän lisäksi sen avulla voidaan seurata rajatonta lukumäärää kohteita samanaikaisesti.

“Skaalautuva, edullinen ja supertarkka sisätilapaikannuspalvelumme mahdollistaa yhteistyökumppanimme luomaan ratkaisuja elämän joka osa-alueelle, on kyse sitten turvallisuudesta, terveydenhuollosta, vähittäismyynnistä, logistiikasta tai kaivosalasta’’, Ville Kolehmainen sanoo.

Sisätilapaikannusmarkkina kasvaa maailmanlaajuisesti usealla toimialalla vähittäismyynnistä älykkäisiin toimistoihin, kaivoksiin ja sairaaloihin. Nykyisten ratkaisujen houkuttelevuus ja uusien palveluiden kehittyminen ovat kärsineet paikannusinfrastruktuurin korkeasta hinnasta sekä epätarkoista ja -luotettavista paikannuslaitteista.

TAUSTAA: Voima Ventures on 40 miljoonan euron deep tech -rahasto, joka sijoittaa tiedepohjaisiin kasvuyrityksiin Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Balttiassa. Se hallinnoi myös VTT Venturesin 20:n kasvuyrityksen joukkoon kuuluvat muun muassa Solar Foods, Paptic ja Dispelix.

Kuvat: Iiwari Technology