Ouluun lisää 5G-verkkotukea

Telia laajentaa kaupallista 5G-verkkokattavuuttaan Oulussa. Keskustan lisäksi verkko toimii nyt yliopiston alueella, suurimpien ulosmenoteiden varrella ja Oulunsalossa lentokentän alueella. Seuraavana 5G on laajentumassa Kempeleelle.

Oulu on ollut yksi Telian ensimmäisiä 5G-kaupunkeja jo verkon testausvaiheessa. Lisäksi Oulussa Nokia ja yliopistolla kehitetään uusia 5G-tekniikoita ja -verkkotekniikoita.  Myös DNA:lla ja Elisalla on Oulussa jo 5G-verkot.

Telian 5G-verkon rakentaminen on edennyt tasaisesti alkuvuoden aikana. Painopisteenä Telia kertoo olevan nykyisen seitsemän isomman kaupungin 5G-verkon peiton vahvistaminen. Nyt yhtiö aikoo laajentua myös muihin kaupunkeihin.

5G-laitteiden valikoima kasvaa ja tulossa on myös aiempaa edullisempia 5G-puhelimia. Tarjolla on myös 5G-reitittimiä ja operaattorit markkinoivat ns. kiinteitä 5G-datayhteyksiä nykyisten kuitu- ja kaapeliyhteyksien sijaan.

TAUSTAA:  Suomen 5G-verkkojen kattavuus paranee

  • DNA:n 5G-palvelut ovat tarjolla 20 eri paikkakunnalla. DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa, Raahessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa. Lähiaikoina DNA:n 5G-verkko laajenee Kuopioon, Heinolaan, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Lempäälään. Tässä DNA:n 5G-kartta (LINKKI).
  • Elisan 5G-verkko toimii jo 28. eri paikkakunnalla. Viimeisimmät ovat Hämeenlinnan lisäksi Salo, Kemi ja Iisalmi. Niiden lisäksi Elisan 5G-verkko toimii Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä , Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Raisiossa, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. Tässä Elisan 5G-kartta (LINKKI)
  • Telian 5G-verkko kattaa seitsemän eri kaupunkia eli pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän keskusta-alueet. Verkkoa laajennetaan myös koko ajan. Tässä Telian nykyinen 5G-kartta (LINKKI).

Kuvituskuva; Shutterstock