Video: Robotin ruuviavaimeen lisää älyä

Tanskalaisen OnRobotin uutuus on älyruuviavain, jonka avulla robottiin kiinnitetty työkalu voidaan muuttaa eri käyttötarkoituksiin muutamassa minuutissa. Siinä on tarkka vääntömomentin ja upotetun akselin ohjaus. Katso videolta tarkempi toiminta.

OnRobotin uuden ruuviavaimen avulla valmistajat voivat automatisoida valmistajan mukaan helposti monenlaisia kokoonpanoprosesseja. Robotin opetusohjaimeen integroituun käyttöliittymään syötetään vain ruuvinpituus ja vääntömomenttiarvo 0,15–5 Nm.

Tarkan vääntömomentin ja akselin ohjauksen avulla uudenlainen ruuviavain laskee tasaiseen ja tarkkaan kiertämiseen tarvittavan nopeuden ja voiman. Ruuviavain pystyy havaitsemaan myös väärän ruuvinpituuden, mikä parantaa tuotannon laatua ja vähentää hävikkiä.

”Tämä on yksi edistyksellisimmistä tuotteistamme tähän mennessä”, kertoo OnRobotin toimitusjohtaja Enrico Krog Iversen. “Olemme suunnitelleet automatisoidun ruuvaustyökalun, joka yksinkertaistaa erittäin monimutkaisen prosessin.”

Ruuviavaimen z-akselin ansiosta ruuvit vedetään työkalun sisään ja ruuvataan automaattisesti, kun robottivarsi siirtyy asemaan, mikä vähentää robottivarren liikettä ja lisäohjelmoinnin tarvetta. Korkeintaan 35 millimetrin pitkät ruuvit voidaan vetää kokonaan ruuviavaimen sisään siirron ajaksi.

Ohjelmoinnin ja helposti vaihdettavan ruuvikärkijärjestelmän ansiosta ruuviavain voidaan helposti muuttaa eri ruuvikoolle, -pituudelle tai tuotantolinjalle muutamassa minuutissa, mikä minimoi seisokkeja ja parantaa tuottavuutta.

Ruuviavain voi käsitellä eri ruuvikokoja ja -pituuksia M1.6-ruuveista aina M6-ruuveihin, jotka ovat pituudeltaan enintään 50 millimetriä. ESD-suojauksen ansiosta ruuviavain sopii myös elektroniikan kokoonpanoon.

Kiinnitys robottivarteen hoituu OnRobotin pikaistukalla. One System Solution -ratkaisua on äskettäin laajennettu ja niitä voidaan hyödyntää myös ABB Roboticsin ja Hanwha Precision Machineryn robottien kanssa.

TAUSTAA: OnRobotin tuotevalikoimassa on työkaluja yhteistyösovelluksiin: sähköisiä tarttujia, voima/vääntömomenttiantureita, alipainetarttuja, Gecko-tartuntateknologia ja työkalun vaihtajia.

Lisää: OnRobot (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI) ja videoesitys (LINKKI)

Päivitetty videolinkillä