Yhden painikkeen radiopuhelin kännykkäverkkoon

Telia tuo ensimmäisenä puhelinoperaattorina kännykkäverkkoonsa radiopuhelintyyppiset push-to-talk-pikapuhelut (PTT), multimediaviestit ja push-to-video-pikavideoinnin. Yritys on sopinut Motorola Solutionsin kanssa tehtäväkriittisestä push-to-talk (MCPTT) -pikapuheluratkaisun hankkimisesta, joka on yhteensopiva 3GPP-verkkojen kanssa.

Telian LTE-laajakaistaverkkoon integroitu tehtäväkriittinen, laajakaistainen PTT-pikapuhelupalvelu yhdistää sekä yksilöt että ryhmät viiveettä. Siiihen voidaan ottaa käyttöön priorisointiominaisuus ja erilaisia multimediaominaisuuksia, kuten pikavideoinnin, pikatekstaamisen, geopaikannuksen, aluerajauksen, laitteiden välisen sisällön jakamisen ja tilannepäivitysviestit.

 

Pikapuhelupalvelut ovat välttämättömiä turvallisuusalan organisaatioille sekä liiketoimintakriittisiä aloja edustaville yrityksille niin päivittäisessä töiden koordinoinnissa kuin hätätilanteisiin reagoimisessakin.

Palvelu sopii monille toimialoille, kuten turvallisuusalalle, kuljetusalalle, rakennusalalle, perustuotantoon, terveydenhuollolle, julkishallinnolle ja teollisuustoimialoille.

”Motorola Solutionsin tehtäväkriittinen, laajakaistainen PTT-pikapuhelupalvelu mahdollistaa kaksisuuntaisen radioviestinnän ja laajakaistateknologioiden hyödyntämisen alan johtavan infrastruktuurimme avulla”, kertoo Staffan Åkesson, Ruotsin Telian teknologiajohtaja.

Motorola tuo Telian verkkoon myös jälleenmyyjäkumppaninsa Celabin kautta lujatekoisen LEX L11-LTE-laitteensa, jossa on erillinen PTT-painike, kanavavalitsin, ohjelmoitavat painikkeet sekä hätäpainike kriittisille toiminnoille. Lisäksi laitteessa on laadukkaat äänentoisto-ominaisuudet, kuten kohinan- ja kaiunvaimennus sekä äänenkierron esto.

Telia on kolmas suuri eurooppalainen teleoperaattorikumppani, jolle Motorola Solutions toimittaa PTT-pikapuheluratkaisuaan. Aiemmat ovat olleet hollantilainen KPN ja ranskalainen SFR, jotka ovat tehneet sopimukset myös Hollannin Dutch Railin ja Ranskan SNCF:n kanssa.

TAUSTAA: PMR-ominaisuuksia kännykkäverkkoon

Motorola Solutionsin laajakaistaverkon PTT-palvelu on yhteensopiva 3GPP-standardin kanssa. Palvelu voidaan päivittää tulevaisuudessa, ja se tukee saumatonta yhteistyötä käyttäjien välillä sekä Professional Mobile Radio (PMR) -järjestelmissä että 5G-, 4G- ja 3G-matkapuhelinverkoissa. Motorolan ratkaisua  käyttävät muun muassa AT&T, Bell, Verizon, Sprint, Telstra ja Telefonica.