Digita ja Wapice syventävät IoT-yhteistyötään

Wapice ja Digita tarjoavat yhteistyössä ratkaisuja kaupungeille niiden panostaessa kestävään ja älykkääseen tulevaisuuteen liittyvät ne sitten veden- ja energiankulutuksen seurantaan, liikenneruuhkien hallintaan, älykkäisiin rakennuksiin, jätehuollon seurantaan tai teiden kunnon seurantaan.

Digita ja Wapice ovat tehneet useamman vuoden ajan yhteistyötä teollisuuden IoT-palveluiden kehittämisessä. Tämän rinnalle yhtiöt ovat kehittäneet Smart City -ratkaisuja älykaupunkien tarpeisiin. Siihen on entistä suuremmat tarpeet tulevaisuudessa.

”IoT-ratkaisut tuovat kaupungeille kustannussäästöjä, lisäävät tehokkuutta ja parantavat kaupunkilaisten saamaa palvelua. Lisäksi niillä voidaan luoda helposti myös kokonaan uusia palveluja”, kiteyttää Wapicen IoT-TICKET –liiketoiminnan kehitysjohtaja Markus Mäkelä Smart City -hankkeiden hyötyjä.

Verkkotoimija Digitalla on tarjota yhteistyöhön valtakunnallinen LoRaWAN-tekniikkaan pohjautuva IoT-verkko, joka palvelee asiakkaita sekä kaupungeissa että haja-asutusalueilla.

”Vesihuollon digitalisointi, kiinteistöjen kunnossapito ja maanteiden kunnon valvonta ovat esimerkkejä siitä, miten IoT-verkkoamme ja älykkäitä antureita jo nyt laajasti hyödynnetään”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Kuukka.

Lisää: Suomessa on Digitan LoRaWan-verkon (LINKKI, uutisia) lisäksi tarjolla Connected Finlandfin Sigfox- (LINKKI, uutisia) sekä teleoperaattoreiden matkapuhelintekniikalla toimivia NB-IoT (LINKKI, uutisia) ja LTE-M-verkkoja (LINKKI, uutisia) sekä laajemmin IoT-ratkaisuista (LINKKI, uutisia).

Kuva: Shutterstock