Nokia-kännyköiden tutkimuskeskus Tampereelle

Nokia-merkillä kännyköitä valmistava HMD Global laajentaa toimintaansa Suomessa ostamalla tamperelaisen ohjelmistoyhtiö Valona Labsin toiminnot ja perustamalla kaupunkiin uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön. Vetäjäksi tulee Valona Labsin Ari Heikkinen.

HMD Globalin uusi T&K-yksikkö keskittyy ohjelmistokehitykseen ja turvallisuusasioihin sekä niihin liittyviin teollisoikeuksiin ja palveluihin. Se edistää myös yrityksen siirtymistä puhtaasta laiteliiketoiminnasta laitteet ja palvelut yhdistävään liiketoimintamalliin.

Juho Sarvikas, HMD

Ostettu tamperelaisyhtiö on mobiili-, yrityskäyttö- ja kyberturva-alojen osaaja. HMD Global aloittaa Tampereelle välittömästi uusien ohjelmisto-osaajien rekrytoinnin kehittääkseen uusia palveluita kuten HMD Connectia sekä prosesseja, jotka rakentuvat sen johtoasemalle älypuhelinten ohjelmisto- ja turvallisuuspäivityksissä.

Ari Heikkinen, HMD

’’On hienoa perustaa uusi osaamiskeskus nimenomaan Tampereelle. Ostamiemme toimintojen avulla luomme perustan T&K-yksikölle, joka tulee muuttamaan liiketoimintaamme ja tuotteitamme. Samalla voimme tarjota myös uusia työmahdollisuuksia Suomessa’’, sanoo HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Kaupan myötä HMD Globalin turvallisuus- ja yritysratkaisuista vastaavaksi on nimitetty Valona Labsia vetämyt Ari Heikkinen. Nykyisen väen lisäksi uuteen tutkimuskeskukseen ollaan rekrytoimassa lisää väkeä. Tavoitteena on laajentaa osaamiskeskuksen toimintaa kuvaamiseen ja ääneen liittyviin teknologioihin.

Silti tulevina kuukausina Tampereen-yksikkö keskittyy HMD Connectin jatkokehitykseen samalla kun se aloittaa muiden palveluiden kehitystyön. Näitä ovat esimerkiksi laitteen etälukitseminen, yritysten mobiiliratkaisujen hallinta, turvalliset verkkoyhteydet ja black box -ohjelmistotestaus.

Päivitetty