Suomalaiset RFID-osaajat yhteen

Suomalaiset RFID-yritykset ToP Tunniste ja Fentec Partners yhdistävät voimansa. Yhdistymisen myötä uusi Fentec Group tavoittelee vahvaa kasvua sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Mukana on myös Pikespo Invest.

Yhdistyneen Fentec Groupin toimitusjohtajana aloittaa 7.9. alkaen Jari Kinnunen, joka siirtyy tehtävään Storan Enson Intelligent Packaging -liiketoimintayksiköstä.

Uusi yritys pystyy tarjoamaan RFID-pohjaisia älytiloja ja toimialakohtaisia automaattisen tunnistuksen ratkaisuja. Suomalaisesta RFID-klusterista ponnistavalla yhtiöllä on myös laaja kansainvälinen kumppaniverkosto.

Yhdistymisen taustalla on myös pääomasijoittaja Pikespo Invest, jonka mukaantulo osakkaaksi tuo yritykseen osaamista ja verkostoja kansainväliseen kasvuun entuudestaan tutulla toimialalla.

Mukana oleviata Top Tunniste on keskittynyt automaattisen RFID-tunnistamisen ja tiedonkeruun ratkaisuiden kehittämiseen. Fentec Partners puolestaan kehittää RFID-pohjaisia älytiloja, jotka voidaan toteuttaa esimerkiksi kaappeihin ja kontteihin.

Sekä ToP Tunnisteen perustaja Pauli Tossavainen että Fentec Partnersin perustaja Jari Nokkala jatkavat uudessa yhtiössä. Yhtiön hallituksessa toimivat lisäksi Samuli Strömberg, Christer Härkönen ja Marcus Vaenerberg. Hallituksen puheenjohtajana toimii Antti Rauhala.