Lisää nopeutta ja kantavuutta Bluetooth-yhteyksiin

Piirivalmistaja NXP:n KW39/38/37-ohjaimet ovat uuden Bluetooth 5.0-määrittelyn mukaisia, jolla saadaan aiempaan 4.2-määrittelyyn verrattuna pitempi kantama tai suurempi siirtonopeus. Soveltamista varten on tarjolla myös kehityskortit ja USB-moduulit.

NXP:n KW3x-sarjan uutuuspiirien ytimenä on prosessori ARM Cortex-M0+, jonka kellotajuus on 48 megahertsiä. Piiristä riippuen sisäistä  flashmuistia on enimmillään 512 kilotavua ja SRAM-muistia taas 64 kilotavua. Lisäksi niissä on versiosta hieman riippuen muutama pienempi muistilohko erikoistarkoituksiin.

Piirien Bluetooth-osuuden lähetystehoa voi säätää, suurin mahdollinen teho on +5 dBm. Bluetooth-protokollan lisäksi piirien sisäinen radiolähetin/vastaanotin voi toimia myös yleiskäyttöisenä, taajuusmodulaatioon (FSK) perustuvana radiona. Tällöin suurin mahdollinen siirtonopeus on 2 Mbit/s.

Piireissä on sarjamuotoisia SPI-liitäntöjä on kaksi kappaletta, kuin myös sama määrä I2C-liitäntöjä.  UART-tyyppisiä asynkronista  sarjaliitäntää on piiristä riippuen yksi tai kaksi, joista yksi tukee autoteollisuuden LIN-protokollaa. KW38-piirissä on lisäksi liitäntä CAN-väylään. Piiri tukee 128 AES-salausta.

Uutuuspiirit on pakattu 48-nastaiseen QFN-koteloon, jonka käyttöjännitealue on 1,71– 3,6 volttia Piireissä on sisäinen, jännitettä alentava (buck-tyyppinen) DC/DC-tyyppinen jänniteregulaattori, jota käytettäessä piirin käyttöjännite voi vaihdella välillä 2,1 – 3,6 volttia.

Tarjolla on ohjelmistotuen lisöksi uusille piireille sopivia kehityskortteja USB-mokkulasta perinteiseen korttimuotoon.

Lisää: NXP (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), kehityskortit (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) sekä aiempia Bluetooth 5.0-uutisia (LINKKI1) ja -tietoja (LINKKI2).